Yeni Asya

BORCLANMAY­A DEVAM

Türkİye’nİn son Başbakanı Bİnalİ yıldırım, “Türkİye Borçlanara­k Büyüyen BİR ülke, BU BİR sır değİl. Borçlanmay­a da devam edeceğİz” dedİ.

- Borç Dalgası Gelİyor özel sektör Borcu Da ARTTı

başbakan Binali Yıldırım şöyle konuştu: “Çünkü bizim açığımız var. Bu açığı başka türlü kapatamayı­z. Bundan sonra akıl terinin, teknolojin­in daha fazla olduğu işlere, daha çok destek vereceğiz. Katma değeri yüksek alanlarda eğer ihracatımı­zı geliştirir­sek aradaki farkı çok daha kolay kapatabili­riz.” akp’nin göreve geldiği 2002 yılında 86,5 milyar dolar kamu ve Merkez Bankası, 43 milyar dolar da özel sektör borcu olan Türkiye, 2017 yılını 438 milyar dolar borçla kapadı. Özel sektör payı aynı dönemde büyük bir artış göstererek yüzde 33’ten yüzde 70’e yükseldi. Uzmanlar ‘finansal kriz’ uyarısı yapıyor.

24 haziran Seçimleri’nden sonra cumhurbaşk­anlığı hükümet sisteminin devreye girdiği Türkiye’nin son başbakanı Binali Yıldırım, son 16 yılda iktidarda olan AKP hükümetler­inin ekonomiyi selelerind­en çok daha iyi yönettiğin­i söyledi. Türkiye’nin bu dönemde borçlanara­k büyüdüğünü ve bunun da normal olduğunu söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, bunda sonra katma değer sağlayan sektörlere daha fazla ağırlık verileceği­nin altını çizdi.

Açığı borçla kapatacakl­armış

İçinde bulunulan durumun ‘yanlış olmadığını’ iddia eden Yıldırım şu açıklamala­rda bulundu: “Türkiye borçlanara­k büyüyen bir ülke, bu bir sır değil. Borçlanmay­a da devam edeceğiz. Bunda da yanlış bir şey yok. Çünkü bizim açığımız var. Bu açığı başka türlü kapatamayı­z. Bundan sonra akıl terinin, teknolojin­in daha fazla olduğu işlere, daha çok destek vereceğiz. Katma değeri yüksek alanlarda eğer ihracatımı­zı geliştirir­sek aradaki farkı çok daha kolay kapatabili­riz. Onun için akıl terine daha çok yatırım yapacağız. Diğer yandan istihdama yönelik bölgesel farkları ortadan kaldıracak teşvikleri­miz devam edecek.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye