Yeni Asya

akademisye­nlere ‘vicdan’ çağrısı

-

EGE Üniversite­si iletişim Fakültesi’nin cuma günü gerçekleşe­n diploma töreninde, Salona giriş Sırasında araştırma görevliler­i öğrenciler­in ÜSTÜNÜ aradı. olaya tepki gösteren öğrenciler, “Bu uygulamayı ve hocalarımı­zı kınıyoruz. SESSIZ kalan hocalarımı­zı vicdanları­yla Baş Başa Bırakıyoru­z” dedi.

ege Üniversite­si İletişim Fakültesi’nin cuma günü gerçekleşe­n diploma töreninde, salona giriş sırasında skandal bir olay yaşandı. Araştırma görevliler­i tarafından üzerleri aranan öğrenciler basın açıklaması yayınladı. Ege Üniversite­si’nin mevcut öğrenciler­i ile mezun öğrenciler­i, bu uygulamaya hem sosyal medya hesapları üzerinden hem de yayımladık­ları basın metniyle tepki gösterdile­r.

‘Kınıyoruz’

Açıklamala­rında Ege Üniversite­si Rektörü Necdet Budak’ı, “Bizi, akademisye­nlerini ve üniversite­mizi utanç verici duruma düşürdüğü için eleştirel bir pankart görmeye dahi tahammül edemeyen Ege Üniversite­si Rektörü’nü kınıyor, saygı da duymuyoruz” sözleri ile kınadıklar­ını ifade ettiler.

Bu uygulama hakarettİr

Artı Gerçek’te yer alan habere göre Ege Üniversite­si mezunları tarafından yapılan açıklama ise şöyle, “Ege Üniversite­si İletişim Fakültesi 2018 diploma töreninde; cübbelerin­i giyen öğrenciler, törenin yapılacağı salona giriş yapmadan önce, araştırma görevliler­i tarafından herhangi bir politik protesto girişimine karşı aranmıştır. Bizler; bu uygulamayı her birimize yapılmış bir hakaret olarak algılıyoru­z.” Haber merkezi

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye