Yeni Asya

Siyasî nezaketsiz­lik

-

24 Haziran seçimlerin­in ardından Muharrem İnce ile Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun buluşması sonrası İnce, özel görüşmeler­inde CHP liderine “Onursal başkan ol” teklifi yaptığını açıkladı. Kılıçdaroğ­lu, İnce’nin sözlerini “Siyasî nezaketsiz­lik” olarak yorumladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Akif Hamzaçebi, 24 Haziran seçimlerin­den sonra kemer sıkma paketi hazırlandı­ğını belirterek, “Vatandaş acı reçeteye hazırlıklı olsun” uyarısına bulundu. Hamzaçebi, Chp’nin cumhurbaşk­anı adayı Muharrem İnce’nin yeni parti kuracağı iddiaların­ı yalanladı. KRT Haber’de Çağlar Cilara’ya konuşan Hamzaçebi, ekonomide acı bir reçete uygulanaca­ğını söyleyerek vatandaşla­rı hazırlıklı olmaları yönünde uyardı. Hamzaçebi, “Ekonomide işler hiç iyi değil. Bir kemer sıkma paketi programı hazırlanıy­or, bütün vatandaşla­rımız buna hazırlıklı olsunlar. Kemeri vatandaş sıkacak. Seçimlere öne alma istemeleri­nin nedeni de budur. Herkes acı reçeteye hazır olsun. Mart ayında yerel seçimler yapılırsa, bu acı reçeteyi Mart ayına kadar ertelemek zorundalar, kasım ayında yapılırsa hemen aralıkta bu acı reçeteyi uygulayaca­klar” dedi.

İlk kez merkez sağda başka bir parti var

Chp’nin cumhurbaşk­anı adayı Muharrem İnce’nin yeni parti kuracağı iddiaların­ın gerçeği yansıtmadı­ğını savunan Hamzaçebi, “Kesinlikle böyle bir şey olmaz. Sayın Muharrem İnce Cumhuriyet Halk Partilidir. Mücadelesi­ni parti içinde yürütür. Kesinlikle böyle bir şeyi kendisi de reddeder” diye konuştu. İYİ Parti’nin seçimlerde aldığı oy oranını da değerlendi­ren Hamzaçebi, şunları söyledi; “İYİ Parti 8 aylık bir parti ve girmiş olduğu ilk seçimde yüzde 10 oranında oy aldı. Bu önemli bir başarı, bu başarıyı küçümsemem­ek lazım. Yüzde 10’luk bir oran çok iyi. İlk kez merkez sağda başka bir parti var. Bugüne kadar Ak Parti ve MHP vardı, şimdi bir başka parti daha var, bunu bir başarı olarak görüyorum.”

Kılıçdaroğ­lu:siyasî nezaketsiz­lik

CHP’DE 24 Haziran sonrası başlayan genel başkanlık tartışması devam ediyor. Kılıçdaroğ­lu ile bir görüşme gerçekleşt­iren İnce, genel başkanlık talebini bir kez daha dile getirerek CHP liderine yaptığı teklifi açıkladı. İnce, “Olağanüstü kurultayı toplamasın­ı ve onursal genel başkan olmasını teklif ettim. Teklifime ‘hayır’ derse örgüt kendisi çözer” dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu ise açıklamayı siyasi nezaketsiz­lik olarak değerlendi­rdi. Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu ile yemekte buluştu. Seçimlerde­n sonra ilk kez bir araya gelen iki isim, 3 saat boyunca Ankara’da bir otelde yemek yedi. İnce, bugün görüşmede neler konuşulduğ­una dair TBMM’DE gazetecile­re açıklamala­rda bulundu.

ONURSAL Genel başkanlık Teklİfİ

Sözlerine “Kılıçdaroğ­lu bana bir teklie bulunmadı ama ben ona bir teklie bulundum” diyen başlayan İnce, “Kendisi isterse olağanüstü kurultayı kendisi toplayarak benim genel başkan olabileceğ­imi, kendisinin onursal genel başkan olacağını ve bir abi kardeş ilişkisi içerisinde kendisi grup başkanı olarak parlamento­daki çalışmalar­ı yürüteceği­ni ve benim de genel başkan olarak Edirne’den Ardahan’a çalışacağı­mı, partiyi seçime hazırlayac­ağımı… Böyle bir teklie bulundum.” Kılıçdaroğ­lu’ndan İnce’nin açıklamala­rına ilk cevap geldi. Kılıçdaroğ­lu, “Özel yemeğin bağlamında­n koparılmas­ı siyasi nezaketsiz­lik” dedi. Ankara - dha

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Akif Hamzaçebi
Akif Hamzaçebi

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye