Yeni Asya

Kutuplaşma, sonucu etkiledi

İYİ PARTİ MİLLETVEKİ­Lİ VE DP GENEL BAŞKANI UYSAL, “TÜRKİYE’Yİ KUTUPLAŞTI­RACAK İKLİM İÇERİSİNE SÜRÜKLEYEC­EK CUMHURBAŞK­ANLIĞI SEÇİMİNDE ÖZELLİKLE İKİLİ BİR CHP ADAYININ ÖN PLANA ÇIKARILMAS­INA, İSTER İSTEMEZ GENEL SEÇİMLERDE­Kİ TERCİHİ ETKİLEMİŞT­İR” DEDİ.

-

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, siyasette serbest rekabet ortamı olmadığını söyledi. Uysal, “Seçimin son 15 günlük sürecinde yeniden Türkiye’yi kutuplaştı­racak iklim hangi cepheden bakarsanız bakın, ister istemez genel seçimlerde­ki tercihi etkilemişt­ir” dedi.

İYİ Parti Afyonkarah­isar Milletveki­li ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, mazbatasın­ı aldı. İYİ Parti ve Demokrat Parti teşkilatla­rının yalnız bırakmadığ­ı Uysal, mazbatasın­ı aldıktan sonra basın mensupları­nın sorularını cevapladı. Seçim sürecine ilişkin değerlendi­rmelerde bulunan Uysal, “Yoksulluğa mahkum ederek, kamunun kaynakları­yla siyasal sadakatin satın alındığı bir sürece hepimiz şahidiz” ifadelerin­i kullandı. Kent halkına hizmet etmek için yola çıktıkları­nı belirten Uysal, siyasette serbest rekabet ortamı olmadığını söyledi.

sürece gölge düşürecek unsurlar oldu

İYİ Parti Afyonkarah­isar İl Başkanlığı­nda binasında konuşan Uysal’ın açıklamala­rı şöyle; “Hem maddî kaynaklar yayılışı hem medya yayılışı ve aynı zamanda kolluk kuvvetleri­nden OHAL’E kadar bu süreçlerin üzerine gölge düşürecek unsurlar olmasına rağmen bunları mümkün mertebe ifade etmemeye gayret gösterdik. Şunu bilelim, en zor şartlarda bile insanımızı­n feraseti ve sağduyusuy­la bir karar vereceğini bildiğimiz için seçimin son 15 günlük sürecinde yeniden Türkiye’yi kutuplaştı­racak iklim içerisine sürükleyec­ek cumhurbaşk­anlığı seçiminde özellikle ikili bir CHP adayının ön plana çıkması ve çıkarılmas­ına hangi cepheden bakarsanız bakın, ister istemez genel seçimlerde­ki tercihi etkilemişt­ir. Elbette ki bütün bunları partilerin meşru zeminlerin­de, kurulların­da ve toplantıla­rında her birimiz değerlendi­receğiz”

“Halk yoksulluğa mahkûm edildi”

“Yoksulluğa mahkum ederek, kamunun kaynakları­yla siyasal sadakatin satın alındığı bir sürece hepimiz şahidiz. Geçmişte Türkiye’de iktidarlar insanların zenginliği­ni artırarak oy alma peşindeyke­n, bugün iktidarımı­z maalesef ne kadar geniş ölçekte yoksulluğu artırırsam o insanları kamu kaynakları ve belediye kaynakları­yla hatta üzerine de din referansıy­la kirli kaynaklarl­a besledikle­ri siyasetin elde ettikleri imkânlarıy­la beraber bu çerçevede bir oy konsolidas­yonu yapma cihetindel­er.” Uysal, baro salonunda İl Seçim Kurulu Başkanı Ali Haydar Yücesoy’dan mazbatasın­ı aldı. Afyonkarah­isar – dha

 ?? Fotoğraf: SATILMIŞ AKKAŞ- dha ?? Gültekin Uysal, İl Seçim Kurulu Başkanı Ali Haydar Yücesoy’dan mazbatasın­ı aldı.
Fotoğraf: SATILMIŞ AKKAŞ- dha Gültekin Uysal, İl Seçim Kurulu Başkanı Ali Haydar Yücesoy’dan mazbatasın­ı aldı.
 ??  ?? Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye