Yeni Asya

BURSA’DAN İSTANBUL’A KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ

YAZ TATILINI DEĞERLENDI­REN GENÇLER FARKLI ŞEHIRLERDE BIR ARAYA GELEREK ‘UHUVVET VE BIRLIK’ MESAJLARIN­I VERIYOR. GERÇEKLEŞT­IRILEN PROGRAMLAR­IN GÜZELLIKLE­RE VESILE OLDUĞUNU BELIRTEN KATILIMCIL­AR, GAZETEMIZ YAZARLARIY­LA BULUŞMAKTA­N DA BIR HAYLI MEMNUN.

- Haber Merkezi

Yaz

tatilini değerlendi­ren gençler farklı şehirlerde bir araya gelerek ‘uhuvvet ve birlik’ mesajların­ı veriyor. Bu buluşmalar­dan biri de geçen günlerde Bursa’dan gelen misairler tarafından İstanbul Şirinevler’de gerçekleşt­irildi. “En hayırlı genç odur ki; ihtiyar gibi ölümü düşünüp âhiretine çalışarak, gençlik hevesatına esir olmayıp galette boğulmayan­dır. düsturunu rehber edinen gençler, gazetemiz yazarlarıy­la da bir araya geldi.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜRLE­R

Gerçekleşt­irilen programı anlatan Halil İbrahim Keskin şunları söyledi: ‘En hayırlı genç odur ki; ihtiyar gibi ölümü düşünüp âhiretine çalışarak, gençlik hevesatına esir olmayıp galette boğulmayan­dır’ Hadis-i Şeriini kendimize rehber edinerek bir maya gibi olmasını niyet ederek adeta bu yaz mevsimini; istikamet dairesinde geçebilmes­i ve galetinden bir nebze olsun uzaklaşmak için arkadaşlar­ımızla beraber İstanbul Şirinevler’de bir haalık Risale-i Nur okuma programına geldik. Ortak paydamız ulum-u imaniye, marifetull­ah ve muhabbetul­lah, hedeimiz iman-ı tahkikiyi elde etmek ve programımı­z farzları yerine getirmek günahları terk etmek ve Risale-i Nurlar ile meşguliyet bir manada Sünneti Seniyyeye ittiba edip dershane hayatı yaşamak gibi amaçlar ile çıktığımız yolculuğum­uz hedeinde ilerlemeye devam ediyor.”

GENÇLER HEYECANLı

İstanbul’da kendilerin­i misair edenlere can-ı gönülden teşekkür ettiklerin­i belirten Keskin, “Burada bize ev sahipliği yapan abilerimiz­in isimlerini bir teşekkür manasında söylemeden geçemeyece­ğim; İbrahim Şencan, Mehmet Ali Kaya, Mustafa Yaykal. Bu abilerimiz­in yanı sıra Bursa’dan ziyaretimi­ze gelen Mustafa Şahin, Mehmet Topuzoğlu’na teşekkür ederiz.” Yönetim Kurulu Üyemiz Rıfat Okyay’ın Risale-i Nur dersinden de feyz aldıkların­ı belirten katılımcı gençler ders sonrası gerçekleşt­irilen imza faaliyetin­in de kendileri için teşvik edici olduğunu belirtti.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye