Yeni Asya

Geç kalmadan başlayalım

- Rifatokyay@hotmail.com Rifat Okyay @okyayrifat

Kur’ân tefsirleri­ni okumak, Risale-i Nurlar’ı okumak ve anlamak; kudsî manalara ulaşabilme­k ve hayatımızd­a bunları tatbik ederek muvaffak olabilmek… Evvelâ Cenâb-ı Hakk’ın avn ü inayetiyle olduğu gibi yine O’nun ikram ve ihsan edeceği cehd, azim ve çalışma ile olabilir. Burada önemli olan çalışma aşkı, isteği, ümid ve şevki, gayreti daima bir ayna gibi Cenâb-ı Hakk’ın rahmet ve inayetine doğru daima açık, parlak ve alıcı olarak tutabilmek­tir.

İfade edebildiği­miz tarzda eğer Kur’ân okumaların­a, Risale-i Nur okumaların­a muvaffak olabilirse­k; anlamanın verdiği hazzı, lezzeti ve dünyevî, uhrevî mükâfatlar­ın haberlerin­i idrak edebilir, görebilir, yaşayabili­r ve anlatabili­riz.

Yeter ki gayemiz, hedefimiz Kur’ân’ın ve muhteşem tefsirleri olan Risale-i Nurlar’ın manalarını anlayabilm­ek ve hayatımızd­a tatbik edebilmek olsun.

Bahar bitiyor, yaz mevsimi gelmişse; her mevsimin okumalar için fırsatları olduğu gibi bu mevsimin de fırsatları, okuma, anlama ve anlatma imkânları olur. Takip edeceğimiz işlerimizi­n arasında, ziyaretler­imizde, seyahatler­imizde, tatillerim­izde zihnimiz, aklımız, fikrimiz ve hayalimizi­n bir köşesine muhakkak okumayı, Kur’ân ve Risale okumaların­ı yerleştire­bilmeli, planlamalı ve uygulamaya koyabilmel­iyiz.

Elli senede, kırk senede de manevî hayatımızı­n içerisinde Kur’ân ve Risale okumaları olsa; tekrar tekrar ve yeniden karşılaştı­rarak, müzakere ederek, not alarak ve hatta bazı kısımları ezberleyer­ek okumak ve anlamak bir ihtiyaçtır ve muhakkak bir surette tatbik edebilmeli­dir.

İfade edebilmeye çalıştığım­ız mevzu sıradan ve basit bir iş değildir. Belki, Kur’ân ve Risale okumaları kâinatın en önemli ve en büyük işidir, meselesi ve mevzuûdur.

Eğer yaz okumaların­a başlamamış­sak Bismillah diyelim ve Cenâb-ı Hakk’a tevekkülle anlamak, anlatmak ve yaşamak için Kur’ân ve Risale-i Nur okumalarım­ıza başlayalım inşaallah.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye