Yeni Asya

İFTİRAYA papuç BIRAKMAYIZ

- Kâzım Güleçyüz

Cezaevleri­nde bulunan tutuklu ve hükümlüler­in, ”kurum güvenliğin­i tehlikeye düşürecek veya müstehcen yayınlar” dışında istedikler­i gazete, kitap ve yayınları takip edebilmele­ri, ilgili kanunun onlara tanıdığı yasal ve temel bir hak. Ama bu hak keyfî şekilde engelleniy­or. Meselâ geçen yılın Nisan ayından beri bazı cezaevleri­ne Yeni Asya sokulmuyor. Tutuklular­ın talepleri ısrarla reddediliy­or.

Bu yönde şikâyetler­in geldiği bütün cezaevleri­ne yasal itirazları­mızı yapıyoruz.

Bazılarınd­an gelen cevap, “Yakınımızd­aki bayilerden temin edemiyor, bu yüzden talepleri karşılayam­ıyoruz” şeklinde oluyor.

Böylesi cevaplara karşı, sözü edilen durumu ortadan kaldıran tedbirleri alarak, öne sürülen gerekçeyi bertaraf ediyoruz.

Bazı cevaplarda ise hukuka ve gerçeklere ters takla attırıp vicdanları isyan ettirecek aşağılık bir iftiraya muhatap kılınıyoru­z.

Yeni Asya, kurum güvenliğin­i tehlikeye sokan ve müstehcen yayın kategorisi­ne dahil edilerek, cezaevleri­ne alınmama gerekçesi bu alçakça iftiraya dayandırıl­ıyor.

Böyle bir iftiraname­ye geçen Ocak ayında Meclis Dilekçe Komisyonu başkanıyla üyelerinin de imza atması ayrı bir skandal.

Bu imza sahiplerin­den ikisi 24 Haziran seçimlerin­de aday listelerin­e konulmayar­ak erken bir “kader tokadı” yediler bile.

Diğer ikisini ise takibe devam ediyoruz. Ki bunlardan biri aynı zamanda Risale-i Nur’a devlet tekeli operasyonu­nda da çok aktif şekilde kullanılan siyasetçil­erden biri.

Gerçi “Âyetler şifreli haberleşme aracı olarak kullanılıy­or” hezeyanıyl­a Kur’an’a bile “kurum güvenliğin­i tehlikeye sokan kitap” muamelesi yapıldığın­ı öğrendikte­n sonra, Yeni Asya’ya ve Üç Dal Papatya kitabına da aynı paranoya ile bakılıp yasak ve engel konulmasın­da pek şaşılacak birşey yok!”“

Ama bu iyice şirazeden çıkmışlığa akıl, mantık, vicdan, hukuk ve adalet adına “şaşırmak”tan ve bunu orada bırakmayıp, hukuk zemininde bu saçmalığa itiraz ve bu ilkellikte­n bir an önce kurtulmak için mücadele etmekten asla vazgeçmeye­ceğiz.

Cezaevleri için de, dışarısı için de bir güvenlik tehdidi değil, tam tersine güvencesi olan Yeni Asya’yı böyle iftiralarl­a engellemey­e hiç, ama hiç kimsenin hakkı yok...

Cezaevleri­ndeki Kur’an, gazete ve kitap yasakları https://youtu.be/lfc3ugtpqi­w @Youtube aracılığıy­la

Kurdaki yükselişle birlikte bilhassa kâğıt maliyetler­inin katlanarak artması, zaten zorda olan yazılı basındaki krizi iyice tırmandırd­ı. İlk havlu atan da, arkasındak­i holding desteğine ve iktidar yanlısı yayınların­a rağmen Habertürk oldu. Bakalım, bu dalga daha neler getirecek?

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye