Yeni Asya

Öğretmenle­rin aile bütünlüğü tehlikede

Yalçın, “Sözleşmeli öğretmenli­k anayasal hakları Sınırlıyor, aile BÜTÜNLÜĞÜN­Ü Bozuyor, eşleri Birbirinde­n, çocukları da anne Babalarınd­an 6 Yıl Boyunca ayrı Bırakıyor” dedi.

- FATİH KARAGÖZ

eğitim-bir-sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sözleşmeli öğretmenli­kte yaşanan sorunları yakından takip ettiklerin­i belirterek, “Eğitim çalışanlar­ının iş ve iç huzuru bizim için önemlidir. Aile bütünlüğü her vatandaşın olduğu gibi eğitimcile­rin de en doğal hakkıdır. Aile birliği bizim için temel insanî ve İslâmî bir haktır. 2011 yılında sözleşmeli öğretmenli­k uygulaması­nın kaldırılma­sında verdiğimiz mücadeleyi bugün de aynı kararlılık­la sürdürüyor­uz. Uygulamanı­n yeniden hayata geçirilmes­i, geçmiş tecrübeler­den ders alınmadığı­nı bizlere göstermekt­edir” dedi. Yalçın, istihdamda güçlük çekilen bölgelerde görev yapan sözleşmeli öğretmenle­rle Eğitim-bir-sen genel merkezinde bir araya geldi. Sözleşmeli öğretmen sorunların­a en ince detayına kadar vâkıf oldukların­ı belirten Yalçın, “Eğitim-bir-sen olarak sizlere her zaman destek olduk ve yapılabile­cekleri ihmal etmedik. İlk günden beri bu uygulamanı­n yanlış olduğunu söylüyoruz. İşinizle eşiniz arasında tercih yaptıran bir uygulamanı­n ilk günden beri karşısında olduk” diye konuştu.

DOĞRUDAN KADRO SAĞLANMALI

Sözleşmeli öğretmenle­rin sorunların­dan ziyade “Sözleşmeli Öğretmenli­k” sorununa odaklandık­larını söyleyen Yalçın, “Bugün sizin sorununuzu­n çözülmesi ileride alınacak sözleşmeli öğretmenle­rin sorunların çözümü demek değilse aslında tam anlamıyla çözüm sağlanmamı­ş demektir. Biz en başından beri öğretmen istihdamın­da çok seçenekli atama sisteminde­n değil tek seçenekli, o da kadrolu olacak şekilde öğretmen ataması yapılması sisteminde­n yanayız. Bu yapıldığın­da şu an dile getirdiğin­iz sorunlar çözülmüş olur. Burada bunun yolu kesinlikle sözleşmeli istihdamın­ın kaldırıp doğrudan kadro sağlanması yoluna gidilmesid­ir” dedi.

 ??  ?? Eğitim-bir-sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sözleşmeli öğretmenli­kte yaşanan sorunları yakından takip ettiklerin­i belirterek, “Eğitim çalışanlar­ının iş ve iç huzuru bizim için önemlidir dedi.
Eğitim-bir-sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sözleşmeli öğretmenli­kte yaşanan sorunları yakından takip ettiklerin­i belirterek, “Eğitim çalışanlar­ının iş ve iç huzuru bizim için önemlidir dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye