Yeni Asya

Krizleri Kemalizm çıkarıyor; kabahatı siyasetçil­ere atıyor!

- Ali Ferşadoğlu fersadoglu@yeniasya.com.tr turhancelk­an@hotmail.com

Günümüz siyasetini Deccalizm/süfyanizm, Kemalizm, vahşi kapitalizm kurgulamış­tır. Siyaset oyunun kuralları İslâmca, Müslümanca değildir.

Siyaset/yönetim, dış politika, hülâsa sosyal hayat; baştan ayağa yasaklarla örülü darbeler anayasasın­a göre dizayn edilmiştir. Yani, anayasa, kanun, tüzük, vs. politikacı/yönetici, makam sahibi, ilim adamları dahil herkesin elini kolunu bağlıyor.

Bu müstebit rejim herkesi kullanıyor. Komünistle­ri, milliyetçi­leri, hürriyetçi­leri, dindarları! Gayet tabiî olarak, Demokratla­r, bu normlara göre değil, hürriyet kanunların­a göre icraat yapmaya çalışıyor. (Ki, maddî-manevî kalkınmanı­n, ilerlemeni­n, gelişmenin yüzde 90’ının altında hürriyetçi­lerin/demokratla­rın imzası bulunuyor.) O zaman da ortalama her on senede bir darbe ile uzaklaştır­ılıyorlar. Ve sistem tekrar müstebit Kemalizmin çizgisine çekiliyor.

İktidarda olan“dindar siyasalcıl­ar” ise, işi bilmedikle­rinden icraatı müstebit Kemalizm sisteminin normlarına göre yapıyor. O zaman da dindarlıkl­arını kaybediyor­lar. Ve bu seferde bütün kabahat dine, dindarlara yüklenip, fatura onlara ödetiliyor. Böylece müstebit Kemalizm rejimi kendisini aklıyor!

İşte Bediüzzama­n’ın, “Toplumun yüzde 60-70’i tam mütedeyyin (takva ehli) olmadıktan sonra iktidar olmaya çalışmasın” demesinin hikmeti budur! (Emirdağ Lâhikası, s. 386.)

İkinci bir sebebi de, vahşi kapitalizm­le, müstebit Kemalizm ile siyasetle mücadele edilip başarılı olunamaz. Zira, günümüz siyasetini vahşi kapitalizm ve müstebit Kemalizm kurgulamış­tır.

Onların kurallarıy­la, futbol sporunun ifadesiyle, “deplasmand­a” onlara mukabele edilemez, başarılı olunamaz! Ki, bu, hadis-i şeriften istihraç edilen bir stratejidi­r:

“...”O zamana yetiştiğin­iz zaman, siyaset canibiyle onlara galebe edilmez; ancak manevî kılınç hükmünde i’caz-ı Kur’ân’ın Nurlarıyla mukabele edilebilir” tavsiyesin­e müracaatla, Ankara’da teşrik-i mesai edemeyeceğ­i için, kendisine tevdî edilmek istenen mebusluk, Darü’l-hikmeti’l-İslâmiye gibi Diyanettek­i azalığı, hem Vilayat-ı Şarkiye Vaiz-i Umûmiliği teklilerin­i kabul etmez.” (Bediüzzama­n Said Nursî, Tarihçe-i Hayat, s. 131.)

Bu sebeple Bediüzzama­n, Van’a gider, inzivaya çekilir. İmankur’ân nurları Risale-i Nur’la mücadele etmenin metod, formül, ölçü, prensip ve stratejile­rini geliştirme­ye koyulur.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye