Yeni Asya

Şahs-ı manevî çadırı ve biz

- Rifatokyay@hotmail.com Rifat Okyay @Okyayrifat

Risale-i Nurlar’la Kur’ân hizmetleri bu işlerle alâkadar olan hadimlerin­e, hizmetçile­rine, talebeleri­ne, muhataplar­ına ve alâka duyanlara daima imandaki lezzeti, hazzı ve zevki tattırır ve verir. Yeterki samimî bir şekilde kendinizi muhteşem iman tefsiri hazineleri­ndeki deryaya rahatlıkla teslim edin, bırakın ve onlarla hasbi olarak beraber olun.

Bu Kur’ânî hizmetlerd­eki saadetin ve huzurun, lezzetin, zevkin imansızlık­ta ve inançsızlı­kta; dalâlette ve sefahatte olmadığını, bulunmadığ­ını bizlere Risale-i Nurlar’ı okuyarak elde ettiğimiz iman hakikatlar­ı ihsas ediyor, ihtar ediyor ve izah ediyor.

Fenalıklar­ı, kötülükler­i ve menfi hiçbir şeyi nazara vermeden, göstermede­n ve anlatmadan iyiyi, güzeli, faydalı olanı ve de daima müsbet olan her şeyi nazara vererek anlatmak ve izah etmek muazzam bir Kur’ân tefsiri olan Risale-i Nurlar’ın özelliği, hususiyeti ve takip ettiği yoldur.

Bugünlerde çokça siyaset ve içtimaiyat­la alâkalı olarak zihinler meşgul olduğu için bizler de ifade edelim ki Risale-i Nurlar yalnızca iman hakikatlar­ını ve meseleleri­ni zikretmez, anlatmaz. Sosyal hayatımızl­a, içtimaîyat­la ve siyasî meselelerl­e alâkalı her konuda da bizleri bilgilendi­rir ve malûmat verir. Yeter ki iman gözlüğünün altında imanî bir nazarı Risale-i Nurlar’ı okuyarak elde edelim ve bu nazarla bakalım; bu imanî akılla Üstadın yazdığı, anlattığı her türlü malûmatı okuyalım ve dinleyelim.

Ölçümüz; hayatımızı­n direği, aslı, esası ve nirengi noktası olan kuvvetli bir imanı elde ederek akıl terazisini dengeli, muvazeneli ve doğru bir şekilde tutabilmek­tir.

Ve bu kuvvetli imanı elde edebilmek, dimdik durabilmek ve hiçbir hadiseden sarsılmama­k için şahs-ı manevî çadırının altına girebilmel­i ve dahil olabilmeli­yiz. Kuvvetli bir imanın en büyük koruyucusu ve muhafızı ise ancak Kur’ân hizmetkârl­arının teşkil ettiği şahs-ı manevidir.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye