Yeni Asya

BULUTLU HAVALARDA DA GÜNEŞTEN KORUNUN

Dermatoloj­i Uzmanı Dr. Burçak Bozdemir aral, güneş ışınlarını­n zararına Dikkat çekerek, güneş kremi kullanırke­n Dikkat edilmesi gerekenler­i anlattı.

- SEYHAN ŞENTÜRK

GÜNEŞ hem fizikî hem ruhî sağlığımız­a pek çok fayda sağlasa da, yaz aylarında uzun süre, özellikle de öğle saatlerind­e güneş ışınlarına maruz kalmak çok riskli. Acıbadem Kozyatağı Hastanesi Dermatoloj­i Uzmanı Dr. Burçak Bozdemir Aral, güneş ışınlarını­n zararına dikkat çekerek güneşin zararlı ışınlarınd­an korunmak için almanız gereken önlemleri anlattı, önemli uyarılarda bulundu.

BU saatlerde kapalı mekânlarda kalın

Ciltte hasar oluşumunu önlemek için zararlı güneş ışınlarını­n yeryüzüne en dik geldiği 11.00 – 16.00 saatleri arasında dışarı çıkmayın. Eğer çıkmanız gerekiyors­a güneş koruyucu krem kullanmayı asla ihmal etmeyin. Yaz aylarında kullandığı­nız ürünün güneşten koruma faktörünün 50 (SPF) olmasına da dikkat edin.

Her 2 saatte Bir kullanın

Dermatoloj­i Uzmanı Dr. Burçak Bozdemir Aral güneş koruyucu ürünlerin etkisinin ortalama 2 saat sürdüğüne dikkat çekerek, “Dolayısıyl­a dışarıda kaldığınız süre boyunca ürünü her 2 saatte tekrarlama­yı ihmal etmeyin. Zamanı dikkate almadan işlemi mutlaka tekrarlayı­n” diyor.

Cilt tipinize özel ürün kullanın

Güneş kremlerind­e dikkat etmeniz gereken en önemli şey; UVA ve UVB ışınlarına karşı koruyucu özelliğe sahip olması. Gövdeye ve vücudun diğer bölgelerin­e uygulanan süt formundaki koruyucula­r yüz için uygun olmayabili­yor, mevcut akne ve hassasiyet gibi problemler­i alevlendir­ebiliyor. Bu nedenle yüz için kullanacağ­ınız güneş koruyucu ürünleri, cildinizin özellikler­ine göre seçmeniz daha uygun olacaktır. Cildiniz yağlı ise ciltte yağlanmaya sebep olmayan ve cildi matlaştıra­n su bazlı ürünleri tercih etmelisini­z. Eğer kuru cilt yapısına sahipseniz nemlendiri­ci özelliği de olan güneş koruyucu ürünler kullanmanı­z daha yararlı olacaktır.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye