Yeni Asya

MUTFAKTA YANGIN VAR

EKONOMİDEK­İ KÖTÜ GİDİŞ HALKIN MUTFAĞINA ATEŞ DÜŞÜRDÜ. HALK GIDA ÜRÜNLERİND­EKİ FİYAT ARTIŞLARIN­DAN ŞİKÂYETÇİ.

-

gıda ÜRÜNLERİ REKOR SEVİYEDE zamlandı

Enflasyon rakamları açıklandığ­ında yalnız patates, soğan değil, domatesten elmaya, limondan biber ve salatalığa kadar tüm ürünlerde rekor zamlar görüldü. Son bir yılda süt ve süt ürünleri fiyatları ortalama yüzde 24, sebze fiyatları ise ortalama yüzde 70, yumurta fiyatı ise 36 zamlandı.

VATANDAŞ DA, ÇİFTÇİ DE DURUMUNDAN MEMNUN DEĞİL

İTHAL ete rağmen, et fiyatların­daki artış da engellenem­edi ve fakirin mutfağı artık neredeyse et göremez oldu. Pazara, çarşıya çıkan vatandaş gıda ürünlerini­n pahalılığı­ndan şikâyet ederken, üretici olan çiçi de ürettiği ürünün karşılığın­ı alamamanın sıkıntısın­ı yaşıyor.

Ekonomidek­i Kötü gidiş halkın mutfağına ATEŞ düşürdü. gıda ürünlerind­eki fiyat Artışından şikâyetçi olan halk süt ürünlerine uygulanan yüzde 20’yi Aşkın zamma TEPKI gösterdi.

Enflasyon rakamları her geçen ay yeni rekorlar kırarken, ülkedeki yoksulluk da derinleşiy­or. Soğan ve patatesin 7 liraya kadar yükselmesi­nin ardından Tüketici Hakları Derneği bir basın açıklaması yayımladı. Açıklamada, ‘Haziran 2018 süt ve süt ürünleri fiyatları Haziran 2017’ye göre ortalama yüzde 24.11, sebze fiyatları ortalama yüzde 69.73 artmıştır. Yumurta fiyatı ise yüzde 36,45 artmıştır’ denildi. Türk-İş’in yoksulluk sınırı araştırmas­ına da yer verilen açıklamada, Türkiye’de emekçileri­n yüzde 70’inin yoksulluk sırının altında yaşadığına vurgu yapıldı.

 ??  ??
 ??  ?? Enflasyon rakamları her geçen ay yeni rekorlar kırarken, ülkedeki yoksulluk da derinleşiy­or.
Enflasyon rakamları her geçen ay yeni rekorlar kırarken, ülkedeki yoksulluk da derinleşiy­or.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye