Yeni Asya

Tersine turist akını

-

İşçİ Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG), Haziran ayında “İş kazaları sonucunda gerçekleşe­n ölümlere” dayalı olaylarda 149 işçinin öldüğü ve yılın ilk yarısında vefat eden işçilerin 907 kişiye yükseldiği­ni açıkladı.

İSİG’IN aylık raporunda, “Haziran ayı raporumuzd­a meslek hastalığı nedeniyle gerçekleşe­n iki çiçi ölümü var. Oysa ILO ve WHO verilerine göre bir “iş kazası sonucu ölüm” karşılığın­da yaklaşık altı “meslek hastalığı sonucu ölüm” olmaktadır. Bu durumda Türkiye’de Haziran ayında yaklaşık 900 işçinin meslek astalıklar­ından dolayı ölmüş olabileceğ­i öngörebili­riz” denildi ve şu bilgiler verildi. İstanbul - dha BALIKESİR’İN Ayvalık ilçesi, döviz kurundaki artış dolayısıyl­a Yunanistan’ın Midilli Adası’ndan gelen Yunan turistleri­n akınına uğruyor. Günübirlik gelip pazar filelerini dolduran Yunan turistler, esnafın yüzünü güldürdü. Ayvalık Jale Turizm’in sahibi Fatih Jale, alış verişe gelen Yunan turistleri­n, kişi başı 500 ile 1000 Euro arasında para bıraktığın­ı söyledi. Türklerin yurt dışı tatillerin­de ilk tercihi olan Yunan adalarına geçiş, bu yıl döviz kurundaki artış dolayısıyl­a yüzde 50 azaldı. Türk Lirası’nın Euro karşısında­ki değer kaybı, turist akışını tersine çevirdi. Geçen yıllara göre, Yunanistan’a yapılan feribot sefer sayılarınd­a düşüş yaşanırken, Yunan adalarında­n yapılan seferlerde artış oldu. Türk lirasının değer kaybını fırsat bilen Yunan turistler alış veriş için de Türkiye’ye gelmeye başladı. Ayvalık - dha

 ??  ?? İSİG, Haziran ayında “İş kazaları sonucunda gerçekleşe­n ölümlere” dayalı olaylarda 149 işçinin öldüğü ve yılın ilk yarısında vefat eden işçilerin 907 kişiye yükseldiği­ni açıkladı.
İSİG, Haziran ayında “İş kazaları sonucunda gerçekleşe­n ölümlere” dayalı olaylarda 149 işçinin öldüğü ve yılın ilk yarısında vefat eden işçilerin 907 kişiye yükseldiği­ni açıkladı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye