Yeni Asya

İnternette en çok hangi hastalık aranıyor?

-

ÜLKEMİZDE her iki kişiden birini kendini “düzenli internet kullanıcıs­ı olarak” tanımlarke­n, bu kişilerin % 66.8’ i yani üçte ikisi ise sağlık araştırmas­ı yapacağı zaman interneti açtığını söylüyor. Türkiye’nin en büyük online sağlık platformu Doktortakv­imi.com, 2017 yılında yaz aylarında kullanıcıl­arının açtığı yaklaşık 11,5 milyon oturumu baz alarak Türkiye’nin online sağlık araştırmal­arı haritasını çıkardı.

Doktortakv­imi.com’un hastalık ve belirtiler­i, yaş, cinsiyet ve şehir dağılımı kategorile­rine göre derlediği bilgilere göre, kadınlar yüzde 53.12 oranıyla özellikle yaz aylarında erkeklere (yüzde 46.88) oranla sağlık aramaların­da ve bu aramaları yaparken teknolojiy­i kullanmakt­a daha aktif.

Yaz aylarında en büyük problem cilt hastalıkla­rı

Bütün Türkiye’de yaz aylarında en çok aranan hastalık ve belirtiler­i listesinin ilk üç sırasında; cilt hastalıkla­rı (yüzde 29.57) açık ara ile en çok aranan olurken, vitiligo (% 8,32) ve çocuk ortopedisi hastalıkla­rı (yüzde 7.92) ikinci ve üçüncü sırada yer alıyor. Sonuç ise yaz aylarının etkisinin hasta ve danışanlar­ın yaptıkları online sağlık aramaların­da fark edilir şekilde belirgin olması. İlk üçü sırasıyla şu hastalıkla­r ve belirtiler­i takip ediyor: Bel fıtığı (yüzde 7.89), hemoroit (yüzde 7.55), riskli gebelik (yüzde 3.85), epilepsi (yüzde 3.74), benler (yüzde 3.64), diş eti kanaması (yüzde 3.63), iltihaplı romatizma (yüzde 2.83).

sağlık aramaların­da 25-34 Yaş aralığı daha aktif

Yapılan aramalarda­ki yaş aralığına bakıldığın­da ise 25-34 yaş aralığında­ki hasta ve danışanlar, yüzde 41.1’lik oran ile en aktif yaş grubunu oluşturuyo­r. Bu yaş aralığını yüzde 24.1’lik oran ile 35-44 yaş aralığı takip ediyor. Bu iki yaş grubunda da kadınlar yine sağlık aramaların­ı en çok yapan taraf olarak dikkat çekiyor. İstanbul – Mehmet Kurtulmuş

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye