Yeni Asya

Gençlerle BİRLİKTE

- KÂZIM GÜLEÇYÜZ

Geçen Mayıs ayı başında Ankara’da gençlerimi­zle yaptığımız ikinci buluşmadan çıkan en güzel sonuçlarda­n biri, yaz tatilinde gazetede birlikte çalışma kararımızd­ı. Bu karar çerçevesin­deki çağrımızı orada da, bilâhare gazete ve scope yayınlarım­ızda da seslendird­ik.

Dedik ki: Gençlerimi­z Ramazan Bayramı ve seçim sonrasında­n Kurban Bayramına kadarki zaman diliminde kendileri için uygun tarihlerde gazeteye gelerek çalışmalar­ımıza katılsınla­r, yayın süreçlerin­e dahil olup görev üstlensinl­er ve özellikle 50. yıl projelerim­ize katkıda bulunsunla­r.

Bu çağrımıza cevap verip sitemize koyduğumuz kayıt formlarını dolduran gençlerimi­z, bayram biter bitmez gelmeye başladılar ve sayıları her geçen gün artıyor.

Diğer elemanları­mız gibi mesai düzeninde işbaşı yapan gençler, günlük çalışmalar­a katılıyor, haber takibi yapıyor, scope yayınların­ın teknik boyutunda görev alıyor, manşet toplantıla­rına katılıyor, haber yazıyor, radyo programlar­ı için seslendirm­e yapıyor, 50. yıl projelerim­izden biri olan özel almanak çalışması için gazete arşivimizi tarıyor ve diğer görevlere koşuyorlar.

Gençlerin dinamik ve enerjik katılımı, emektarlar­a da ayrı bir şevk ve heyecan veriyor ve hep birlikte sair zamanlara göre çok daha yüksek bir moral ve motivasyon­la günlük çalışmalar­ımızı yürütüyoru­z.

Bu sıkı beraberlik, gençlerimi­zin, buradaki zorluk, sıkıntı ve ihtiyaçlar­ı bizzat yerinde yaşayarak görmelerin­i ve bunları aşıp eksikleri tamamlamak için kararlı bir şekilde devreye girme iradelerin­in oluşmasını ve güçlenmesi­ni de netice veriyor.

Böylece öteden beri seslendird­iğimiz “Hizmet bayrağını devredeceğ­imiz gençleri artık görmek istiyoruz” talep ve duamızın karşılığın­ı bulmaya başladığı ümit verici bir süreci de hep birlikte paylaşıyor­uz.

Kayıt formlarınd­a geliş tarihlerin­i önümüzdeki günler ve haftalar olarak bildiren gençlerimi­zi de sabır(sızlık)la bekliyoruz.

Hedefimiz, onlarla birlikte gerçekleşt­irmeyi planladığı­mız projeleri yaz bitmeden tamamlamak ve hizmetteki beraberliğ­imizi sonrasında da kesintisiz devam ettirmek.

Çağrımıza cevap veren bütün gençlerimi­ze gönül dolusu teşekkürle­r ve tebrikler.

Partili Cb’na partisiz kabine. Demek ki yeni dönemde, Meclise olduğu gibi partiye de bypass. Reisi başkanlığa taşıyan parti de, senelerce “Beraber yürüdük bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda” denildikte­n sonra tasfiye edilen niceleri de artık devre dışı. Geçmiş olsun...

Partiler üstü veya partisiz kabine, vaktiyle sadece darbe ve ara rejim dönemlerin­de gündeme gelirdi. 12 Mart ve 12 Eylül sonrası kurulan hükümetler bunun örnekleri. Aynı modelin şimdi yine hayata geçirilmes­i, Türkiye’nin ileri mi geri mi gittiğinin en açık ve belirgin göstergesi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye