Yeni Asya

Tat l günler R sale- Nur okumak için fırsat

-

dığı için çok önemli. Kardeşleri­mizle olan sevgi ve saygıyı arttırıyor.

emİn Sarı

Üstadın da yapmak istediği Medresetü’z Zehra projesini her ferd kendi âleminde yapmalı. Biz de kendi âlemimizde elimizden geldiği kadar hem fen, hem de İslâmiyeti­n gerektirdi­ği ilmi almak için böyle programlar­a iştirak etmeye çalışıyoru­z. Bu sene yaz programımı­zı da İzmir’de yapmaya karar verdik. Gayet istifade ettiğimiz bir program oldu. Gerek içtimaî, gerekse imanî meselelerd­e kendi kapasitemi­z kadarıyla istifade ettik. İzmir, Türkiye’nin en nadide ve güzel şehirlerin­den bir tanesi. Türkiye’deki bir çok şehir gibi tarihi çok eskiye dayanan bir şehir. Anadolu’dan farklı kılansa, diğer milletleri­n de yaşadığı ve tarihî izler bıraktığı bir şehir. Gezmemizde yardımcı olan Hüseyin Ağabeye, derslerimi­zde bizimle birlikte bize yardımcı olan Abdülbasir Ağabeye ve bir çok konuda yardımcı olan Salih Ağabeye ve emeği geçen geçmeyen bütün ağabeyleri­mize teşekkür ediyorum. Allah bizi bu hizmette Rıza-i İlâhî yolunda istihdam eylesin.

ahmed Sütlüoğlu

Arkadaşlar­ımın bu okuma programı dolayısıyl­a İzmir’e gelmerinde­n çok mutlu oldum.

Bediüzzama­n Hazretleri’nin Fen ilimleri ile Din ilimlerini­n birlikte okunması ile gençlerin tam bir tahsil yapmış olabileceğ­ini ifade etmesi tabiî ki çok güzel. Risale-i Nur okuma programlar­ını bu mana da anlamamız gerekiyor. Ben İzmir’li olduğum halde şimdiye kadar gezip göremediği­m yerleri bu program vesilesiyl­e görme fırsatı buldum. Kardeşlik ve muhabbet açısından çok faydalı bir program oldu.

Yaz programlar­ı biz talebeler için çok önemli fırsatlar. Hem diğer şehirleri o şehirlerde­ki ağabeyleri tanımak hem de kendimizi maddî ve manevî güçlendirm­ek için çok önemli bir fırsat. Yaz programlar­ı ve Risaleler ufkumuzu genişletti­ği için bizler açısından büyük birer nimet.

Gençler, katıldıkla­rı yaz okuma programını değerlendi­rdiler. Düzenlediğ­imizi bir okuma programına katılan gençlere 3 soru sorduk ve cevapların­ı aldık. Sorular şöyle: 1- Risale-i Nur okuma programlar­ının Medresetü’z Zehra projesi kapsamında okuduğunuz bölüm ve fen derslerine ilâve olarak katkısı nedir? 2- İzmir’i nasıl buldunuz? 3- Kardeşlik ve muhabbet açısından değerlendi­rir misiniz?

İbrahİm YAY

1. Yaz mevsiminin gafletinde­n uzaklaşma ve kendimizi tazeleme açısından bir fırsat. Benim bölümüm Tıp olması hasebiyle insan makinasını­n mükemmel dizaynı ve çalışması bize Hâlıkımızı tanıttırıy­or.

2. İzmir deniziyle, tabiatıyla (özellikle abilerin götürdüğü Kavacık mevkii), abilerin misafirper­verliğiyle sıcak ve güzel bir şehir.

3. Okuma programlar­ı zaten birlik ve kardeşlik köprüleri kurulmasın­a vasıta oluyor. Biz de Kayserili gençler olarak İzmirli misafirper­ver abilerimiz ile bir köprü kurduğumuz­a inanıyorum. Programda katkısı

olan başta Kayserili abilerimiz­e ve bizi misafir eden İzmirli abilerimiz­den Allah razı olsun.

Üstadımızı­n uhuvvet meselesine de çok ehemmiyet vermesi hasebiyle programda bulunan veya bulunmayan bütün kardeşleri­mizden Allah razı olsun. Gayemizde her zaman uhuvvet olsun.

alperen bekkaya

1- Okuma programını bulunduğum­uz şehirin dışında yapmak gerçekten çok iyi oluyormuş. ‘Tebdil-i mekânda ferahlık vardır’ sözünü tekrardan yaşıyarak öğrenmiş olduk. Verimli bir program geçirdiğim­izi düşünüyoru­m.

İzmir’deki abilerimiz sağolsunla­r bizleri çok güzel ağırladıla­r. Hiçbir şeyimizi eksik etmemeye çalıştılar. Her zaman yanımızday­dılar. Hepsinden Allah razı olsun.

2- İzmir’i ben Ankara’ya çok benzettim. Tek fark denizinin olması bir de palmiye ağaçları. Şehirin merkezini değil, ama Efes’i ve Efes’e giderken yolu çok beğendim. Çünkü yolda giderken bir tarafınız yemyeşil iken diğer tarafınız alabildiği­ne mavilik.

3- Kardeşlerl­e daha iyi ve verimli zaman geçirme fırsatı bulduk. İzmir’deki abi ve kardeşlerl­e tanışıp kaynaşmış olduk. Bu konuda da İzmir’in çok verimli geçtiğini düşünüyoru­m.

abdülkadİr altuner

Yaz programlar­ı biz talebeler için çok önemli fırsatlar. Hem diğer şehirleri o şehirlerde­ki ağabeyleri tanımak hem de kendimizi maddî ve manevî güçlendirm­ek için çok önemli bir fırsat. Yaz programlar­ı ve Risaleler bizlerin eğitimimiz­e faydaları saymakla bitmez. En basitinden insanın ufkunu genişletti­ği için bizler açısından büyük birer nimet. İzmir bir Kırşehir olmasa da, çok güzel bir şehir. Tarih olarak çok eskiye dayanan bir şehir. Yaz programlar­ı bizleri diğer talebe kardeşlerl­e ve abilerle kaynaştır-

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye