Yeni Asya

Trump satranç değil poker oynuyor

DÜNYADAKİ en BÜYÜK TEHLİKENİN muhtemel Nükleer Savaş Olduğuna DİKKAT çeken Prof. rİchard falk, ABD Başkanı DONALD Trump’ın ÜLKEYİ Satranç Yerİne, POKER OYNAR GİBİ YÖNETTİĞİN­İ ve SÜREKLİ Blöf Yaptığını SÖYLEDİ.

-

TRUMP yönetimini eleştiren Prof. Dr. Richard Falk, “Trump’ın uluslarara­sı politikala­rı satranç yerine poker oyunuymuşç­asına yönetmeye çalışması, devamlı blöf yapması, bir yerden sonra söz konusu blöfün görülme korkusunu ortaya çıkarıyor” dedi.

İstinye Üniversite­si (İÜ), Topkapı Kampüsü’nde düzenlediğ­i “e Unmet Challenge of Geopolitic­al Crimes” başlıklı konferanst­a University Of California Öğretim Üyesi Prof. Richard Falk’i ağırladı. Konferanst­a jeopolitik suçlar, İslamafobi, insan hakları, demokrasi ve iklim değişikliğ­inin insan güvenliğin­i nasıl etkilediği­ne ilişkin konuşan Prof. Dr. Falk, “Dünyadaki en büyük tehlike olası nükleer savaş ve küresel ısınmadır” dedi.

Çözüm bulunamıyo­r

Günümüzde insan haklarının ihlâl edilmesini, sınırlı kaynakları­n birçok kişi tarafından yönetilmek istenmesin­e bağlayan Prof. Dr. Falk, “Kaynaklar sınırlı ve farklı gruplar, söz konusu kaynaklar ve ekonomik varlıklar üzerinde kontrol sağlamak istiyor” dedi ve ekledi: “Bu durum din, dil, ırk, statü gibi ayrıştırıc­ılarla insanlar arasında kaynakları­n kontrolü üzerinde ve kimin saygı göreceği konusunda yarış ortaya çıkarıyor. Bu yarışta insan doğasında köklü bir sorundur. Bu soruna çözüm yok aslında, bazı insanlar diğerlerin­e göre daha baskın. Çekingen insanların kontrolü sağlamak için çeşitli durumlarda baskın insanlarla mücadele etmesi devrimsel başarılar ortaya çıkarıyor. İnsan doğasında tekrar eden kültürel, çevresel ve ekonomik kontrole sahip olma isteği sebebiyle çözüm bulunamıyo­r.” İstanbul - dha

 ??  ??
 ??  ?? İÜ, Topkapı Kampüsü’nde düzenlediğ­i “The Unmet Challenge of Geopolitic­al Crimes” başlıklı konferanst­a University Of California Öğretim Üyesi Prof. Richard Falk’i ağırladı.
İÜ, Topkapı Kampüsü’nde düzenlediğ­i “The Unmet Challenge of Geopolitic­al Crimes” başlıklı konferanst­a University Of California Öğretim Üyesi Prof. Richard Falk’i ağırladı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye