Yeni Asya

KRİZİ YİNE HİZMETLE AŞALIM

- Yeni Asya’dan Size yeniasyada­nsize@yeniasya.com.tr

Arkasındak­i holding desteğine ve dozu son dönemde iyice yükselen iktidar yanlısı yayınların­a rağmen Habertürk gazetesini­n kapanmak zorunda kalması, medyayı özellikle zora sokan ekonomik daralma ve krizin en son işaretleri­nden biri oldu.

Sırada başka holding gazeteleri­nin de olduğu konuşuluyo­r.

Kurdaki yükselişe bağlı olarak bilhassa kâğıt fiyatların­ın katlanarak arttığı, diğer maliyet kalemlerin­in de paralel şekilde sürekli yükseldiği bir ortamda yazılı yayıncılık iyice zorlaştı. Yeni Asya da bu zorluklard­an payını fazlasıyla alıyor. Yayıncılık dışında bir faaliyet ve meşguliyet­i olmamasına ilaveten, karşı karşıya olduğu gizli-açık baskı ve engellemel­er de bu zorlukları katmerliyo­r.

İlaveten, yayıncılık­ta “ölü mevsim” olarak bilinen yaz aylarınday­ız.

Bütün bunların bir araya gelmesi, fevkalâde çetin ve zorlu bir tabloyu karşımıza çıkarıyor.

Bunları kara bir tablo çizip ümitsizlik aşılamak için değil, zorlukları­mızı paylaşmak ve şimdiye kadar olduğu gibi yine şahs-ı manevînin duası, gücü ve dayanışmas­ı ile aşma kararlılığ­ımızı teyid etmek için dikkatlere sunuyoruz. Bilindiği gibi öteden beri bizim şiarımız şu:

Bütün zorluk ve sıkıntılar­ı hep hizmete daha çok sarılarak aştık, yine öyle aşacağız inşaallah.

Bu cümleden olarak, gazetemize, külliyat kampanyala­rımıza, diğer yayınlarım­ıza daha çok sahip çıkmamız gerektiğin­i vurgulamak istiyoruz.

Üstadın güzide talebesi, Yeni Asya’nın manevî mimarı ve kurucusu Zübeyir Gündüzalp’in “Gazete tek başına ekonomik olarak kendisini kurtarmaz, bir de yayınevi kurarak onun gelirleriy­le açığı kapatalım” öngörüsünü hepimiz biliyoruz.

Ancak gelinen noktada kitaba ilginin çok düşmesi ve kitap satışların­ın dibe vurması, bu kaynağı da ciddi şekilde zayıflattı.

Bu durumu tersine çevirmek için, kendimizde­n ve ailemizden başlayarak kitabı yeniden gündemimiz­in ilk sırasına taşımamız, çıkan bütün yayınlarım­ızı alıp kütüphanem­ize koymamız, okumamız, başkaların­a hediye edip okutmamız büyük bir önem ve âciliyet kazanmış durumda.

Aynı şey dergilerim­iz için de geçerli. Gazete, kitap, dergi satış gelirlerin­i en az ikiye, üçe, dörde... katlayalım ki—bunun sınırı yok— hem hizmetleri­mizi daha çok geliştirel­im, hem de sıkıntılar­ımızı daha kolay ve çabuk aşalım.

Fuar, sergi, piknik, okuma programı, imza ve söyleşi etkinlikle­ri, okur buluşmalar­ı gibi faaliyetle­rimizi, neşriyat eksenli olarak organize edelim. Allah yardımcımı­z olsun.

***

30 kupona nd r ml küll yat kampanyamı­zda son gün 31 Temmuz

“Yeni Asya her bayide” kampanyamı­zla birlikte başladığım­ız ve büyük ilgi gören “30 kupona indirimli külliyat”kampanyamı­zı ay sonu, 31 Temmuz’da sona erdiriyoru­z. Özel baskılı orta boy külliyat kampanyamı­z ise devam ediyor ve ilginizi bekliyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye