Yeni Asya

HESABINI KIM VERECEK?

ÇORLU’DAKİ TREN KAZASI TÜRKİYE’Yİ AĞLATIRKEN, İHMAL İDDİALARIN­IN AYDINLATIL­IP SORUMLULAR­DAN HESAP SORULMASI İSTENİYOR.

-

Ulaştırma Bakanı Arslan: “14:20 ile 15:10 arası yaklaşık 50 dakikalık süreçte metrekarey­e 32 kg yağmur düşmüş, bu da oradaki menfezde olağanüstü bir şişmeye neden olmuş, yağmurun raylar ile menfez arasındaki malzemeyi götürmesi sonucu boşluk oluşturmuş­tur. Bu boşluğu makinistle­r göremezdi.” Ddy’nın tren yolunun bakımı için 11 Haziran'da ihale ilanı verdiği, ama Temmuz'da planlanan ihalenin, 21 Haziran'da 'ödenek tahsis emri çıkmadığın­dan' iptal edildiği öne sürülürken, “Demiryolla­rının rutin kontrolünü yapan bekçi kadroları kaldırılma­saydı kaza olmazdı” da deniliyor.

TÜRKIYE, Tekirdağ’ın Muratlı ile Çorlu ilçeleri arasındaki Sarılar Mahallesi’nde yolcu treninin 5 vagonunun raydan çıkması sonucu meydana gelen faciayla sarsıldı. Sabaha kadar sürdürülen arama-kurtarma çalışmalar­ının ardından açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, tren faciasında 24 kişinin öldüğünü açıkladı. Yaralanan 318 kişiden 194’ünün ayakta tedavi edildiğini, 124’ünün ise çeşitli hastaneler­de tedavisini­n sürdürüldü­ğü bildirildi. Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan da kazanın “aşırı yağışlar nedeniyle menfez ile ray arasındaki toprağın boşalmasın­dan” kaynakland­ığını belirtti. Arslan “14:20 ile 15:10 arası yaklaşık 50 dakikalık süreçte metrekarey­e 32 kg yağmur düşmüş, bu da oradaki menfezde olağanütsü bir şişmeye neden olmuş, yağmurun raylar ile menfez arasındaki malzemeyi götürmesi sonucu boşluk oluşturmuş­tur. Bu boşluğun makinistle­r tarafından görülme şansı yok, lokomotif geçtikten sonra fark edildi” dedi.

24 can yürekleri yakti

Kazada ölenlerin kimlikleri belirlenir­ken 5 yaşındaki Ömer alperen Can’ın vefat ettiği tespit edildi. Sabaha karşı 4 sıralarınd­a acı haberi babası ahmet Can aldı. edinilen bilgiye göre, Ömer alperen Can trende annesi, anneannesi ve kız kardeşi ile birlikteyd­i. Ömer’in ailesinin sağlık durumu iyi. Küçük çocuğun cenazesi bugün öğle namazında edirne paşayenice Köyü’nde defnediece­k. Derya Kurtuluş (28), 10 aylık kızı Beren ile birlikte vefat etti.tcdd’de güvenlik görevlisi Seyi erbil’in de kazada öldüğü öğrenildi. Özgenur (20) ile kardeşi gülce Dikmen (12) vefat etti. İki kardeşin, kazada yaralanan anneleri Funda Dikmen ile birlikte edirne’de yaşayan anneannele­rini ziyaretten trenle döndüğü öğrenildi. oğuz arda Sel ile babası Hakan Sel de kaza ölenler arasında yer alıyor. Dün sosyal medyada yapılan kayıp çağrıların­ın ardından baba ile küçük oğlunun öldüğü tespit edildi. oğuz arda Sel’in trende çekilmiş fotoğralar­ı da ortaya çıktı. Kazada yaralanan ekremtuna, eşini kaybettiği kazayla ilgili,“takırtı sesleri geldi. eşim,‘ekrem ne oluyor, ölüyoruz’dedi. Daha sonra vagon 4-5 takla attı. eşim, vagonun altında kaldı, iç kanamadan öldü. ailem öldü, melek oldu gitti. yalnız kaldım, keşke ben de ölseydim, gitseydim”dedi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye