Yeni Asya

İsrail’den Ebru Özkan’a teröre yardım suçlaması

Memur-sen 11 Hazİran’dan bu yana İSRAİL rejİmİ tarafından gözaltında tutulan ebru özkan İle İlgİlİ yazılı bİr Açıklama yayımladı.

-

İsraİl askerî mahkemesi, 11 Haziran’da Tel Aviv’deki Ben Gurion Havalimanı­nda gözaltına alınan Türkiye vatandaşı Ebru Özkan ile ilgili iddianamey­i hazırladı. Özkan’a ‘terör örgütüne para yardımı yapmak’ dahil bir dizi suçlama yöneltildi.

Memur-sen tarafından yapılan açıklamada, Özkan’ın serbest bırakılmas­ı gerektiği ve Siyonist rejimin hesap vermesi gerektiği vurgulandı. Memur-sen, 11 Haziran’dan bu yana Siyonist İsrail rejimi tarafından gözaltında tutulan Ebru Özkan ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada son dönemde Türk vatandaşla­rının, Kudüs’e yaptıkları her ziyarette gözaltına alınarak alıkonulma­ları “Siyonist rejim” tarafından adeta bir rutin haline geldiği belirtildi. Türkiye’den giden her grubun, ülkeye giriş ve çıkışlarda güvenlik gerekçesi ile ayrı bir aramaya tabi tutulduğu, onur kırıcı ve gayri insani muameleler­e maruz bırakıldık­larının vurgulandı­ğı açıklamada mahkemeye çıkarılan Ebru Özkan’a ait ilk görüntü ile işgalci Siyonist rejimin güvenlik konsepti olarak dünyaya pazarlamay­a çalıştığı şeyin düpedüz zulüm olduğunun altı çizildi.

Kudüs’e gİdİlmesİn­İ engelemek İçİn

“Ebru Özkan da ayaklarına takılan kelepçeye rağmen tüm dünyaya zulme karşı nasıl dik durulacağı­nın en güzel ve izzetli örneğini veriyordu” ifadelerin­in yer aldığı açıklamada “11 Haziran’dan bugüne tam 6 defa gözaltı süresi uzatılan Ebru Özkan’ın maruz kaldığı bu zulmün arkasında, söz konusu Kudüs sevgisi ve davası karşısında milletçe sahip olduğumuz hassasiyet­imizi kırmak olduğunu, işgalci Siyonist rejimin Türkiye Cumhuriyet­i vatandaşla­rının Kudüs’e gitmesini caydırmak için bu tavrı geliştirdi­ğini biliyoruz” denildi.

‘Düpedüz zulüm’

Mahkemeye çıkarılan Ebru Özkan’a ait ilk görüntü basına yandığı belirtilen Memur-sen açıklaması­nda, “Fotoğraf karesiyle işgalci Siyonist

rejimin güvenlik konsepti olarak dünyaya pazarlamay­a çalıştığı şeyin düpedüz zülüm olduğunu bir kez daha gördük. Siyonist rejim güçleri, gencecik bir kadının ayaklarına pranga vurmuştu. Bu görüntü işgalciler­in hukuk tanımazlığ­ını bir kez daha faş etti. Ebru Özkan ayaklarına takılan kelepçeye rağmen tüm dünyaya zulme karşı nasıl dik durulacağı­nın en güzel ve izzetli örneğini veriyordu.

güçlü TEPKİ Verİlmelİ

Kudüs’ün, salt Müslümanla­rın davası olmadığı, insanlığın, küresel emperyaliz­min en kristalize edilmiş biçimi olan Siyonizme ve onun temsil ettiği küresel zorbalığa karşı verdiği mücadeleni­n sembolü olduğunu vurgulanan açıklamada, “11 Haziran’dan bugüne tam 6 defa gözaltı süresi uzatılan Ebru Özkan’ın maruz kaldığı bu zulmün arkasında, söz konusu Kudüs sevgisi ve davası karşısında

milletçe sahip olduğumuz hassasiyet­imizi kırmak olduğunu, işgalci Siyonist rejimin Türkiye Cumhuriyet­i vatandaşla­rının Kudüs’e gitmesini caydırmak için bu tavrı geliştirdi­ğini biliyoruz... Kudüs gibi insan onuru da kutsaldır. Bütün duyarlı kesimleri, insan hakları hareketler­ini, uluslarara­sı insan hakları mekanizmal­arını bu zulme karşı daha güçlü tepki vermeye çağırıyoru­z” denildi. Ankara - Recep Kara

 ??  ?? Ebru Özkan’ın mahkemeye elleri kelepçeli ve ayakları prangalı olarak getirilmes­i büyük tepki çekti.
Ebru Özkan’ın mahkemeye elleri kelepçeli ve ayakları prangalı olarak getirilmes­i büyük tepki çekti.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye