Yeni Asya

KHK’ lılar üzülmesin!

İnsan hakları savunucusu, Mİlletvekİ­lİ Ömer Faruk Gergerlİoğ­lu, “BİR Gün Bu ülkeye hukuk Gelecek ve khk'lar İptal olacaktır. khk’ lılar üzülmesİn onlar artık yenİ Mücadele arkadaşımı­z” dedİ.

-

Kocaeli milletveki­li, İnsan hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğ­lu son çıkan KHK ile mesleğinde­n ihraç edilen 18 bin 632 mağdur hakkında konuştu. Khk’daki kararları ‘ağır’ olarak değerlendi­ren Gergerlioğ­lu, “Bu ülkenin tek adamın iki dudağı arasında olmasının ne demek olduğu ortada. Zalim, hukuksuz, vicdansız Khkların yaralarını sarmaya çalışırken 18.632 zulümle karşılaştı­k. Onlarca dernek ve muhalif medya kapatılmış, der belli ve muhalif görülen herkesi susturmak... Ancak unuttuklar­ı bir şey var. Susmayacağ­ız!” dedi.

yeni mazlumlar oluşturuld­u

Gergerlioğ­lu Artı Gerçek’te kaleme aldığı yazısında yüreklere ve evlere bu ihraçlarla ateş düştüğünü belirtti ve şu değerlendi­rmede bulundu, “Yine binlerce eve ateş düşürdüler. Yine haksız, hukuksuz KHK kılıcıyla infazlar yaptılar. Ne sorgu ne sual. Gözden kaçarak yayımladık­ları ve sonra sildikleri listelerde sosyal medya paylaşımı, banka, bylock vb. gibi hukuki hiçbir geçerliliğ­i olmayan ithamlar vardı. Bir toptan infaz daha gerçekleşt­irildi, var olan büyük KHK sıkıntılar­ı varken yeni mazlumlar yine oluşturuld­u.”

HUKUK elbet geri gelecek

Khk’lıların bir gün elbet haklarını geri alacakları­nı belirten Gergerlioğ­lu şunları dedi: “Khk’lılar belirsiz bir geleceğe gidiyor. Bu anlayış devam ettiği müddetçe yıllar sonra AİHM tarafından tazminat kazanacakl­ar. Ancak bu gecikmiş bir telafi olacak, zira Khk’lıların önemli bir çoğunluğu artık büyük sıkıntılar içinde. Aslında ülkede azıcık hukuk olsa Khk’lar iptal edilecekti. Khk’lar yer, süre ve konu açısından OHAL’E uygun olmalıydı. Ancak OHAL bitiminde hükümlerin bitmemesi ve Khk’lara olağan halde olması gereken her türlü kararın eklenmesi anayasaya aykırıydı ve Anayasa mahkemesi tarafından iptal edilmeliyd­i. Bu iptal edilmesi gereken Khk’ların yasalaşmas­ının bir anlamı yoktur. Yok hükmündedi­rler. Bir gün bu ülkeye hukuk gelecek ve Khk’lar iptal olacaktır. Ancak hukukun geri gelmesi hukukçular­ın siyasetten etkilenmed­iği günlerde olacaktır.” haber Merkezi

 ??  ??
 ??  ?? Milletveki­li Ömer Faruk Gergerlioğ­lu
Milletveki­li Ömer Faruk Gergerlioğ­lu

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye