Yeni Asya

eski vali kılıçlar, o gece erdoğan’a ulaşamamış

-

Gazeteci Şükrü Küçükşahin’in yayına hazırladığ­ı “15 Temmuz Gerçekleri” kitabında darbe girişimi sırasında yaşananlar­a dair birçok ayrıntı yer aldı. Dönemin Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Cumhurbaşk­anı Erdoğan’la görüşmek isteyince telefona dönemin Enerji ve Tabiî Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak çıkmış.

Gazeteci Şükrü Küçükşahin’in yayına hazırladığ­ı “15 Temmuz Gerçekleri” kitabı okurlarla buluştu. Kitap, darbe girişimi sonrası kurulan Meclis Araştırma Komisyonu’na muhalefet şerhi düşen Chp’nin hazırladığ­ı rapordan yola çıkarak yaşananlar­ı aktarıyor. ‘15 Temmuz Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu’nda yer alan Milletveki­lleri Aykut Erdoğdu, Sezgin Tanrıkulu, Zeynel Emre ve Aytun Çıray’ın katkı sunduğu kitap komisyonun aldığı karara karşı Chp’nin muhalefet şerhi raporundan yararlanar­ak oluşturuld­u. Duvar’ın haberine göre, Küçükşahin kitaba dair, “Devletin o geceden çıkarması gereken son derece önemli dersler var. Gerekli müdahalele­rin yapılmadığ­ı ortada ve bunların mutlaka sorgulanma­sı gerekir. Bu kitap da bunu amaçlıyor” ifadelerin­i kullandı.

Vali, Bakan’a darbe olduğunu söyledi

Kitapta darbe girişimi sırasında yaşananlar­a dair birçok ayrıntı yer alıyor. 15 Temmuz gecesi saat 22.08 sularında Ankara Akıncı 4’üncü Ana Jet Üssü’nden 930677 kuyruk numaralı mühimmat yüklü F16’nın izinsiz kalkmasınd­an bir dakika sonra dönemin Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmek için Koruma Müdürünü aradı. Müdür Kılıçlar’ı Cumhurbaşk­anı yerine dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’la görüştürdü. Vali, Bakan’a darbe olduğunu söyledi ve gözlemleri­ni aktardı. Komisyon tutanaklar­ına göre 22.15’te dönemin Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz de Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ı aradı. Erdoğan ile doğrudan görüşemeye­n Lekesiz, Koruma Müdüründen Cumhurbaşk­anının güvende olduğu bilgisini aldı.

 ??  ?? mehmet kılıçlar
mehmet kılıçlar
 ??  ?? Gazeteci Şükrü Küçükşahin
Gazeteci Şükrü Küçükşahin

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye