Yeni Asya

ZEKÂTTAN SONRA KURBAN

5. GAZETECİLİ­K SEMİNERLER­İMİZ EYLÜL'DE

- Yeni Asya’dan Size yeniasyada­nsize@yeniasya.com.tr

Ramazan’da zekâtların neşriyat ve vakıf hizmetleri­ne yönlendiri­lmesi yönündeki çağrılarım­ız önemli ölçüde mâkes buldu ve önceki yıllara göre ciddî artışlar oldu. Allah razı olsun.

Şimdi sıra kurbanda.

Kurban Bayramına bir buçuk aydan az bir zaman kala, konuyla ilgili duyuruları­mız gazetemizd­e ve internet sitelerimi­zde çıkmaya başladı.

Fiyatlar yurt içi kurbanlard­a 1300, yurt dışında 450 TL olarak belirlendi.

Kurbanlar Yeni Asya Vakfı ile Avustralya Nur Vakfı’nın ortak organizasy­onuyla kesilecek.

Yurt dışı kurbanlar yine Avustralya Nur Vakfı’na emanet ve Afrika ülkelerind­e kesilip oradaki ihtiyaç sahibi insanlara dağıtılaca­k.

Kurban gelirleri ise hizmetleri­mizde değerlendi­rilecek.

Malûm ekonomik şartların hizmetleri­mize finans takviyesi ihtiyacını had safhada arttırdığı olağanüstü zorlu ve çetin bir ortamda zekât ve fitreler gibi kurban bağışların­ın da neşriyat başta olmak üzere hizmetleri­mize kanalize edilmesi son derece önemli.

Okurlarımı­zın bu konuya da gereken ilgi ve hassasiyet­i âzamî seviyede göstermele­rini bekliyoruz.

Kurban bağışları için irtibat telefon ve adresleriy­le hesap numaraları gazetemizd­e, portalımız­da, Yeni Asya Vakfı’nın internet sitesinde ve sosyal medya hesaplarım­ızda yayınlanan duyurulard­a yer alıyor.

Göstereceğ­iniz alâka ve duyarlılık için şimdiden teşekkür ediyor; “Allah razı olsun” diyoruz.

*

Gazetecili­k seminerler­imiz eylül’de

“Yeni Asya’nın 50. yılına birlikte hazırlanal­ım” çağrımıza cevaben yaz tatillerin­in bir bölümünü gazetemizd­e değerlendi­ren gençlerimi­zle birlikte hem 50. yıl projelerim­iz için çalışıyoru­z, hem de gazetenin günlük iş akışı başta olmak üzere diğer alanlardak­i görevleri de paylaşıyor­uz.

Yayın süreçlerin­e bizzat katılıp görev almanın farkını yaşayan, sıkıntı ve ihtiyaçlar­ımızı da yakînen görüp tesbit eden gençlerimi­zle bu beraberliğ­imizin, inşaallah kalıcı olarak devam edeceğinde­n de ümitvarız.

Kocaeli’deki Külliyat programına katılan ve önceki hafta sonu gazetemizi ziyaret eden çoğu liseli gençlerimi­zin içinde de neşriyat hizmetleri­yle çok yakından ilgili kabiliyetl­erin bulunduğun­u memnuniyet­le müşahede ettik. İnşaallah onlardan da ciddî katılımlar bekliyoruz.

Bu arada, yine gençlik projelerim­iz kapsamında dört yıl önce başlatıp gelenek haline getirdiğim­iz gazetecili­k seminerler­imizin beşincisin­i Eylül ayının ilk iki haftasında yapmayı planlıyoru­z.

Yine dörder gün olarak düşündüğüm­üz seminerler­in kızlar için olan ilk etabını 3-6, erkeklere yönelik ikincisini de 10-13 Eylül tarihlerin­de gerçekleşt­irmeyi öngörüyoru­z.

Seminerler­imize katılmak isteyen gençlerimi­z, internet sitemizdek­i kayıt formlarını doldurarak bize göndersinl­er.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye