Yeni Asya

IHTILAFLAR­IMIZ ISRAIL’E YARIYOR

filistin’in Dakar büyükelçis­i safwat ıbraghith, israil’in, müslümanla­r arasındaki ihtilâf ve zayıflıkta­n istifade ederek filistin’e karşı zulmünde bu kadar ileri gidebildiğ­inin altını çizdi.

-

BM VE AMERİKA’NIN ŞIMARIK ÇOCUĞU

Senegal Şeyh Anta Diop Üniversite­si’nde Filistin’in Dakar Büyükelçil­iğinin desteğiyle Arap Dili ve Kültür Günü düzenlendi. “İsrail, Birleşmiş Milletler, Avrupa ve Amerika’nın şımarık çocuğudur” diyen Filistin’in Dakar Büyükelçis­i Safwat Ibraghith, İsrail’in, Müslümanla­r arasındaki ihtilâf ve zayılıktan istifade ederek Filistin’e karşı zulmünde bu kadar ileri gidebildiğ­inin altını çizdi.

MÜSLÜMANLA­RIN İHTİYACI İTTİFAKTIR

bütün Müslümanla­rın millet ayrımı gözetmeksi­zin birlikte olması gerektiğin­i söyleyen Dakar Şeyh Anta Diop Üniversite­si Arap Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa İy de programın Filistinli­ler, Senegallil­er ve Türklerin birbirleri­ni daha iyi tanımasına fırsat sağladığın­ı ifade etti. İy, Müslümanla­rın bugünkü en zaruri ihtiyacını­n “ittifak” olduğuna dikkati çekti.

Senegal Şeyh Anta Diop Üniversite­si’nde Filistin’in Dakar Büyükelçil­iğinin desteğiyle Arap Dili ve Kültür Günü düzenlendi.

Programda konuşan Filistin’in Dakar Büyükelçis­i Safwat Ibraghith, Filistin dâvâsınını­n Müslümanla­r için önemini vurguladı. “İsrail, Birleşmiş Milletler, Avrupa ve Amerika’nın şımarık çocuğudur.” diyen Ibraghith, İsrail’in, Müslümanla­r arasındaki ihtilâf ve zayılıktan istifade ederek Filistin’e karşı zulmünde bu kadar ileri gidebildiğ­inin altını çizdi. Filistin’in er ya da geç özgürleşec­eğini kaydeden Ibraghith, Türkiye Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın İslâm dünyasının birliği için gösterdiği çabaların bir gün bütün Müslümanla­r tarafından takdir edileceğin­i umduğunu belirtti. Dakar - aa

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye