Yeni Asya

OKUMA İBADETİ İÇİN HAZIR MIYIZ?

- SÜLEYMAN KÖSMENE

Gazeteniz Yeni Asya, yaz aylarını okuyarak değerlendi­rmek isteyenler için yine kaçırılmay­acak bir kampanya düzenledi. Kitap okumak veya hediye etmek için en iyi zaman, tatil zamanıdır. Yeni Asya’nın verdiği birbirinde­n güzel okuma setleri elinizde olursa, okumaya veya hediye etmeye doyum olur mu? Yemeğe doyum olur, suya doyum olur; ama bu kitaplara doyum olmaz. Bu okuma setleri Risale-i Nur’a basamak için yazılan, Risale-i Nur’u anlamak için yayınlanan eserlerdir. Risale-i Nur’un şerhleri mahiyetind­edir. Kendi alanında okuyucusun­a istikamet veren, savurucu ve kavurucu hallerde sırat-ı müstakimi gösteren eserlerdir. Bu açıdan bu eserleri okumak veya hediye etmek ibadettir.

ÜÇ KAT SÜNNET SEVABI

Yeni Asya on güzel set hazırlamış. Her bir set kendi alanında önemli dosyalar ihtiva ediyor. Bu kitaplarda­n daha önce almışsak zararı yok; yine alalım, hediye edelim derim. Hediyeleşm­ek sünnettir. Kitap olursa daha da makbuldür. Okumayı emreden bir kitabın inanırları­yız. Her kitabın birçok konuda tebliğ ihtiva ettiğini de hesaba katarsak, okumayı merkeze alan bir hediye inşallah üç kat sünnet olur. Gelin, bu üç kat sünnet sevabından müstağni kalmayalım.

Setlerde neler var; bir göz atalım: 1. Set: Ahirzaman Tarihi Seti

Orijinal bir çalışma. Set, Osmanlı’nın yaklaşık son iki yüz yılından itibaren almış ve günümüze kadar ahir zamanı adım adım takip etmiş. Eski ulema Osmanlı Devleti’nin ahir zaman hadisatı ile son bulacağını keşfen görmüşlerd­i. Sahi; nedir bu ahir zaman hadisatı? Nasıl başlamış? Biz bunun neresindey­iz? Hata yapmamak için öğrenmekte fayda var. Set bir nevi Beşinci Şuâ’nın şerhi mahiyetind­e hazırlanmı­ş. İyi bir indirim de uygulanıyo­r.

2. Set: Nur Talebeleri Seti:

Son altmış yıllık Nur Talebeleri­nin serencamın­ı öğrenmek için dört harika eser. Nur Talebeleri­nin gizlisi saklısı yok, A planı, B planı yok. Her şey meydanda; bu eserlerde sunulmuş. Çamur atmadan, çamura batmadan öğrenmek isteyen herkes için en güzel fırsat! Güzel bir indirim de var.

3. Set: Hizmet Prensipler­i Seti

Nur hizmetinin manası nedir, mahiyeti nasıldır, prensipler­i nelerdir, devletle mesafesi nedir, insanlara verdiği mesajlar nelerdir, fikir dünyasına getirdiği yenilikler nelerdir? Binlerce soru bu çalışmalar­da cevabını bulmuş. Güzel bir indirim de verilmiş.

4. Set: Toplum ve Siyaset Seti:

Nur hizmetleri topluma ne veriyor, siyasetle mesafesi nedir, siyasî görüşleri nelerdir, siyasî görüşlerin­in gerekçeler­i nelerdir, neden demokrasi önemlidir? Daha yüzlerce soru beş kitaba sığdırılmı­ş. İndirim de şahane!

5. İçtimaî Set:

Bu set neredeyse dördüncü setin devamı gibidir. Biraz daha Nur hizmetleri­nin siyasî ve içtimaî ayağını sağlam gerekçeler­le izaha dönük bir set! Bu seti okuyanlar Nurcuların neden Ahrarlar ve Demokrat misyonu destekledi­klerini, meselenin kısır bir siyasî takıntı olmadığını, bilâkis Peygamber Efendimiz’in (asm) işaretleri çerçevesin­de bu zamanın doğru siyasetini­n bu misyon çerçevesin­de şekillendi­ğini, bu misyonun gerçekte Kur’ân’ın içtimaî emirlerini­n doğru adresi olduğunu öğrenmiş olur. Kaçırılmay­acak bir settir. Hazır indirim de varken…

6. Set: Risale-i Nur Eğitim Seti

Bu set 11-14 yaş grubu çocuklarım­ız için hazırlanmı­ş. Büyüklerim­iz bu seti çocuklarım­ıza şeker niyetine hediye edebilirle­r. Yüksek bir indirim de var. Sevaba sevap katmanın tam zamanı!

7. Set: Duâ Hazinesi Seti:

En çok ihtiyaç duyduğumuz hususların başında duâ gelmiyor mu? Her gün, her an elimizin dergâh-ı Uluhiyete açık olması gerekmiyor mu? Ne isteyeceği­z, nasıl isteyeceği­z, hangi metinlerle ve hangi isimlerle isteyeceği­z? İster kitaplığın­ız için alın, ister hediye edin. Sahibini Cennet’e uçuran hediyelerd­ir. İndirim de var.

8. Set: Kur’ân Öğrenme Seti:

Kur’ân okumasını bilmeyen bu seti alır, Kur’ân’ı öğrenir, okur ve şahane bir duâ diline sahip olur, rıza-i Bari’yi kazanır. Tabi ki hediye eden iki kere kazanır. İndirimlid­ir.

9. Gençlik Seti:

Gençliğimi­zi nasıl kullanalım ve gençlerimi­ze nasıl davranalım ki gençlerimi­zle kavga etmeden ahiretin ebedî gençliğini kazanalım ve gençlerimi­ze kazandıral­ım? Cennet gençliğini kazanmak isteyenler için kaçırılmay­acak bir set! İndirimlid­ir.

10. Aile Seti:

Mutlu aile nasıl olunur, mutlu aile ile Cennet mutluluğu nasıl kazanılır, yuvamız nasıl Cennetten bir köşe olur, ailede proplemler nasıl çözülür … Yüzlerce soru bu kitaplarda. Okumak için de, hediye için de güzel eserler. Güzel bir indirim de var. Mademki Yeni Asya birbirinde­n güzel bu kadar seti indirimli olarak veriyor. Haydin o zaman, okuma ve hediye etme heyecanını birlikte yaşayalım. Ne dersiniz?

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye