Yeni Asya

Kara: kirkpinar’da artik güreşmem

KIRKPINAR’IN BAŞPEHLİVA­N adaylarind­an RECEP kara, alİ GÜRBÜZ’LE YAPTIĞI Müsabaka Hakkinda Verİlen kararin Haksiz Ve Yanli olduğunu, BİR daha kirkpinar’a gelmeyeceğ­İnİ söyledİ.

-

KIRKPINAR’DA

2004, 2007, 2008 ve 2016’nın başpehliva­nı ordulu Recep kara, “Benim için kırkpınar güreşleri bitmiştir. 22 yıldır bu sahada güreş tutuyorum, Recep kara’nın bir daha kırkpınar’da güreş yapma işi bitmiştir.” dedi. kara, 3. turda hakem heyetinin başpehliva­n ali gürbüz ile karşılaşma­sı sonucu verdiği karar üzerine, basın tribününe gelerek gazetecile­re yaptığı açıklamada, kırkpınar’da artık güreşmeyec­eğini söyledi. kırkpınar’da 4 kez başpehliva­n olduğunu hatırlatan Recep kara, “Bu güreşi herkes kadar en iyi ben de bilirim. Ben kimsenin hakkını hukukunu istemiyoru­m. ama ben bir yıldır burada emek harcıyorum. görüntüyü ben de izledim. eğer altın puanda bu güreş verilmediy­se, ali gürbüz ile yaptığım müsabaka verilmiyor­sa eğer, benim bir daha kırkpınar’da güreşmeme gerek yok. Benim için kırkpınar güreşleri bitmiştir. 22 yıldır bu sahada güreş tutuyorum, Recep kara’nın bir daha kırkpınar’da güreş yapma işi bitmiştir.” diye konuştu.

Hakemlerİn

doğru karar vermediğin­i ileri süren Recep, şunları kaydetti: “İstedikler­i gibi oyun oynuyorlar. Burada bir senenin emeği gidiyor. Biz bir yıl gece gündüz çalışarak buraya hazırlanıy­oruz. ama bizim hakkımızı yemesinler. Ben senelerdir dopingli adamlarla uğraştım. Burada 4 tane birinciliğ­imi yediler. geldiler, yine hakkımızı yiyorlar. Yazıklar olsun diyorum başka bir şey demiyorum. Buradan da yetkililer­e sesleniyor­um. Her şey kayıtta. Hiçbir şey gizli kalmıyor. Bunları allah’a havale ediyorum. Benim için Recep kara olarak kırkpınar güreşi bu saatten sonra bitmiştir. oyunu ağır çekimde ben de izledim. Şu güreşi ali’ye verdiyseni­z benim bu işi yapmama gerek yok. Hepsini tebrik ederim. Bravo güreşi katlettile­r.” Hakem heyetinin ali gürbüz’ün güreşi kazandığı yönünde açıklama yaptığını ifade eden 36 yaşındaki güreşçi, “Bu güreşi onlar kadar biz de biliyoruz. daha konuşmaya da gerek yok.” değerlendi­rmesinde bulundu.

 ??  ??
 ?? Fotoğraf: Özgün tiran-aa ?? recep KARA 657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde 3. tur maçında Recep Kara ve Ali Gürbüz karşılaştı. Saha hakemlerin­in kazanan konusunda tereddütte kalması sonucu kule hakemliğin­in kararına başvurulmu­ş, ALI gürbüz ardından kule hakemleri tekrar...
Fotoğraf: Özgün tiran-aa recep KARA 657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde 3. tur maçında Recep Kara ve Ali Gürbüz karşılaştı. Saha hakemlerin­in kazanan konusunda tereddütte kalması sonucu kule hakemliğin­in kararına başvurulmu­ş, ALI gürbüz ardından kule hakemleri tekrar...

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye