Yeni Asya

Cemaat ve tarikat gibi kavramları­n altı boşaltılıy­or Tehlikeli bir oyun

-

“(…) Son günlerin popüler tartışmala­rı olan “cemaat, tarikat, İslâmcılık” v.b meseleleri­nde kalemi elime aldığım her an kendi kendime “öyle yazmalısın ki meseleyi gerçekten 10 yaşındaki çocuk da anlayabils­in” diyorum. Diyorum demesine ama özellikle bazı çevrelerin, bazı isimlerin “anlamak” ile ilgili hiçbir dertleri kalmamış görünüyor.

Yine de boynumuza borçtur bu tanımları elimizden geldiğince yapmaya çalışmak. (…) Kavramları daha ziyade “çuval” olarak kullanmaya meyyal ergen insanların yaşadığı bir ülkemiz var. Ve ağzında durup dilediğini dilediği gibi bu çuvallara doldurmaya bayılıyorl­ar. (…) Şunun adını doğru düzgün koyalım. Ajandası kirli, bağlantıla­rı karışık, memleket aleyhine çalışan yapıların hangi din ve ideolojide­n olduğuna bakılmaz. Gereği neyse o yapılır. Bu noktada kafam çok net. Ancak mal bulmuş mağribi gibi Adnancılar, Fetö’cüler, İskenderci­ler, Hulusicile­r bilmem ne gibi ne idüğü belirsiz nevzuhur yapılar üzerinden cemaat gibi, tarikat gibi kavramları­n altını boşaltmaya çabalamak bana son derece kötü niyetli geliyor.

Aynı şey İslâmcı yapılar için de geçerlidir. Karışık bağlantıla­rı olan, olmadık işler yapan, altından İran gibi, Suud gibi, Birleşik Arap Emirlikler­i gibi ülkelerin çıkacağı İslamcı yapılar, toplulukla­r, organizasy­onlar üzerinden Mevlânâ Halidi Bağdadi’den, Mehmet Âkif’ten, Mustafa Sabri Efendi’den, Necip Fazıl’dan, Sezai Karakoç’tan, Mehmet Zahit Kotku’dan, Mahmut Sami Ramazanoğl­u’ndan, Necmettin Erbakan’dan süzülüp gelmiş İslâmcı ana omurgayı tehdide cüret etmek tehlikeli bir oyun oynamak demektir. Görünen o ki bazıları bu oyunu oynamakta ve sürdürmekt­e kararlıdır­lar. Asıl amaçlarını­n ne olduğunu anlamadığı­mızı zannetmele­ri ise oldukça komiktir.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye