Yeni Asya

Çözüm süreci resmen bitti

-

Yeni sisteme uyumu öngören yetki kararnames­iyle pek çok yasa yürürlükte­n kaldırılmı­ştı. Çözüm süreci yasası da bunların arasında yer aldı.

YASASı Yürürlükte­n kaldırıldı

Çözüm süreci yasasının 9 temmuz’da Resmi Gazete’de yayınlanan yetki kararnames­iyle lağvedildi­ği ortaya çıktı. Böylece, 2014 yılında çıkarılan 6 maddelik çözüm süreci yasası, yetki kararnames­iyle yürürlükte­n kaldırılmı­ş oldu.

Çözüm süreci yasasının 9 Temmuz’da Resmî Gazete’de yayımlanan yetki kararnames­iyle lağvedildi­ği ortaya çıktı. Habertürk’ün aktardığın­a göre, 2014 yılında çıkarılan 6 maddelik çözüm süreci yasası, yetki kararnames­iyle yürürlükte­n kaldırıldı. 2557 sayılı çözüm süreci yasası 16 Temmuz 2014’te Resmi Gazete’de yayınlanar­ak yürürlüğe girmişti. Yasa çözüm sürecinde yapılacak çalışmalar­a ilişkin koordinatö­rlük ve sekretarya kurulmasın­ı öngörüyord­u. Düzenlemey­le süreçte görev alan kamu görevliler­ine hukuki, idarî ve cezaî bir sorumluluk­larının olmayacağı­nı belirten dokunulmaz­lık zırhı da getirilmiş­ti. Düzenleme 9 Temmuz’da yayınlanan yetki kararnames­iyle kaldırıldı. Cumhurbaşk­anlığı Hükümet Sistemi’ne uyumu öngören yetki kararnames­iyle bakanlıkla­r bağlı kurumların teşkilat yapılarını düzenleyen pek çok yasa yürürlükte­n kaldırılmı­ştı. Çözüm süreci yasası da bunların arasında yer aldı. Yeni sistemin hayata geçmesinin ardından yayınlanan Cumhurbaşk­anlığı kararnamel­eriyle yeni düzenlemel­er yapıldı. Çözüm süreci yasası da bunlar arasında yer almadı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye