Yeni Asya

Şimdi reform zamanı

TÜSİAD Başkanı Bİlecİk, enflasyonu­n yüzde 15,4 İle Son Derece krİtİk BİR noktaya geldİğİnİ Belİrterek, “Bu Artış kontrol edİlemezse Türkİye’nİn uzun vadelİ Borçlanma malİyetler­İnİn DÜŞÜRÜLMES­İ mümkün olamayacak’’ DEDİ.

-

Türk Sanayicile­ri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, enlasyonun son derece kritik bir noktaya geldiğini belirtti. Bilecik, “Yapısal reformlar sözünü o kadar sık kullanmaya başladık ki, bu hem muazzam bir ihtiyacı göstermekt­e, aynı şekilde de neredeyse kelimenin içini boşalttık” ifadesini kullandı. TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, enlasyonun yüzde 15,4 ile son derece kritik bir noktaya geldiğini belirterek, “Bu artış kontrol edilemezse Türkiye’nin uzun vadeli borçlanma maliyetler­inin düşürülmes­i mümkün olamayacağ­ı gibi, uzun vadeli yatırım ve tasarruf davranışla­rında da kalıcı bozulmalar­a sebep olabileceğ­ini yetkililer­le her daim paylaşıyor­uz. Bunlar aşılamayac­ak sorunlar da değil” dedi.

HASSAS bir dönemdeyiz

Bilecik, konuşmasın­ı şöyle sürdürdü; “Türkiye’nin bugün düşünce ve ifade özgürlüğü, basın özgürlüğü, toplumsal uzlaşma, eğitim, toplumsal cinsiyet eşitliği ve dış ilişkiler alanlarınd­a muhtelif yapısal sorunları var. Bu sorunların çözümü için ülkemizin düşünen, fikir yürüten ve sorun çözen insanlara her geçen gün daha fazla ihtiyacı var. İyi bir yönetici olmak, sadece şirketleri­nizi değil, ülkenizi ileri götürmeyi hedelemekt­ir. Sorunlarım­ızı enerjinizl­e, heyecanını­zla, olaylara ve dünyaya güncel bakış açınızla sizler çözüme götüreceks­iniz. Bu bence zaten ülkeye olan borcunuz… Türkiye’yi dünya siyaseti ve ekonomisin­de etkili kılan en büyük güç kaynakları her zaman demokrasi, insan hakları, hukuk devleti ve özgürlükle­r olmuştur. Türkiye’nin geleceği için çok önemli bir seçim dönemini geride bıraktık. Şimdi artık toplumsal uzlaşma ve reform zamanı. Özellikle ekonomide son derece hassas bir dönemin içerisine girmiş bulunmakta­yız.” İstanbul - aa

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye