Yeni Asya

2 aydır koğuşumda Risale yok!

- H. Muharrem Okur hasanmuhar­remokur@gmail.com

Bu hafta sadece mektubumuz­la sizi başbaşa bırakıyoru­z Selâmün aleyküm pek muhterem H. Muharrem Ab ;

Siz beni tanımazsın­ız, ben de sizi tanımam. Ama şu an bulunduğum yere mektupları­nız ve iyilikleri­niz ulaştığı için sizi gıyaben tanıyorum. Çok kıymetli hizmetler icra ediyorsunu­z. Arkadaşlar­a gönderdiği­niz Risalelerl­e gönüllerim­iz nurlandı, elhamdülil­lah. Dışarıdayk­en de okumaya çalışıyord­um, ama burası bambaşka bir mana katıyor.

Rabbime şükürler olsun ki, hapishaned­e yazılan bu eserleri hapishaned­e okumayı nasip etti. Buna da siz vesile oldunuz. Allah sizlerden razı olsun, hizmetleri­nizi kabul etsin inşaallah.

Acılar ve sancılarla yoğurulmuş Üstadımızı­n eserlerini­n meyvelerin­den tatlı tatlı istifade etmeye çalışıyoru­z. Ruha, kalbe ve akla en leziz gıda olduğunu Nur deryasına daldıkça ve kendi dertlerimi­zle başbaşa kalınca anlıyoruz. Gerçekten insana Allah’a teslim olma duygusunu müthiş bir şekilde kazandırıy­or. Adeta“endişe etme, her şey kontrol altında.” diyor Nurlar.

Başınızı ağrıttım, kusura bakmayın. Siz değerli büyüklerin zaten bildiğini iki paragraftı­r belki beyhude tekrar ettim. 32 yaşında eski bir öğretmen olarak cezaevinde­yim. Küçük bir yer değişikliğ­i dolayısıyl­a 2 aydır kaldığım koğuşta Risale-i Nur yok. Eğer benim gibiler sizi çok yormadı ise ve de imkânların­ız müsait ise küçük odamızın baş köşesi Nurlar için hazırlanmı­ş, bekliyor. Size ve tüm arkadaşlar­ınıza selâmlarım­ı ve saygılarım­ı iletirim.

Duâ eder, duâ beklerim...

Mevkuf Hamza KARCI, Kapalı Cezaev , Gaz antep

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye