Yeni Asya

MAKİNİST FACİAYI ÖNLEDİ

Liseli gençler, izmit’te, türkiye’nin her şehrinden yoğun katılım ile gerçekleşe­n külliyat bitirme programı ile alâkalı olarak, “her Liseli gelmeli” değerlendi­rmesinde bulundu.

-

DENİZLİ-İZMIR arasında sefer yapan yolcu treninin makinisti yağış sebebiyle altı boşalan rayları son anda fark etti.

Türkiye’nin hemen her yerinden gelen çoğu liseli gençler yaklaşık 25 gün içerisinde Risale-i Nur Külliyatı’nı bitirmek amacıyla İzmit Çamlık Eğitim Kültür ve Çevre Vakfı’nın Başiskele temsilcili­ğinde biraraya geldi. Nurları her vakit okuyup hayatların­a tatbik edebilmek adına programa katılan her gence Külliyat hediye edildi. Gençler program sonunda kendilerin­e yakın ilgi gösteren İzmitliler­e teşekkür ettiler. Programın ardından gençler faaliyete dair görüşlerin­i ifade ettiler. İşte o görüşler: çok şey Öğrendik

emre Baran: Gerçekten çok fazla istifadeli ve dolu bir program oldu. Bilmediğim birçok şeyi bu programda öğrendim. Bunları sadece yaptığımız derslerde lisan-ı kalem öğrenmedik, arkadaşlar­ımızdan ve ağabeyleri­mizden de lisan-ı hal ile de çok şey öğrendik. Gazetemiz yazarı olan Mehmet Ali Kaya’nın programa katılması güzel oldu. Herkesin hayatında en az bir defa katılması gereken bir program. Memleketin dört bir yanından gelen kardeşleri­mizle buluştuk, birbirimiz­e şevk verdik ve okumaya gayret ettik. Bu program kesinlikle yaz tatilini Risale-i Nur’a adamak içindi. Bu okuma şevki her zaman tecelli eder inşallah. herkesin okuma isteği arttı

Ahmet Sertaç ileri: Günaha girmenin çok kolay olduğu bu zamanda böyle programın olması bizi çok mutlu etti. Hepimizin tek gayesi Risale-i Nur Külliyatı’nı bitirmekti. Herkes başkaların­daki şevki görünce herkesin okuma isteği arttı. Program sosyal aktivitele­r ile daha zevkli hale geldi. Allah iyi ki bizi Risale-i Nur Talebesi olmayı ve bu programa gelmeyi nasip etti. Seneye yine böyle programlar­a katılma ümidiyle... dünyaya bakışımı değiştirdi

Bahadır yahya (istanbul): Bu Külliyat bitirme programı benim dünyaya bakışımı değiştirdi. Risale-i Nurlar’ı hakkıyla okuyup anlamamı sağladı. Dünyaya kendi gözümle değil Üstadın gözüyle ve açısıyla bakmamı sağladı. her Liseli gelmeli

Ömer Said yılmaz: Bu programa 1 haa geç gelsem de ağabeyler sayesinde çok çabuk alıştım. Çok iyi insanlar tanıdım, hepsi birbirinde­n iyiydi. Program yeterince zevkliydi. Her liselinin hiç düşünmeyip gelmesi gereken bir programdı. Her türlü sorunumuzd­a bize destek olan Ali Dönmez’e de yardımları­ndan ötürü teşekkürle­rimi sunarım.

TAVSİYE EDERİM

Mahmut ilhan: Türkiye’nin her tarafından gelen kardeşleri­n ve ağabeyleri­n katılmasıy­la, Risale-i Nur’u okumaya yoğunlaşar­ak, çok keyili ve istifadeli bir program geçirdik. Yazın, imkânı olan herkesin böyle programlar­a katılmasın­ı tavsiye ediyorum.

TEBRİKLER

Arif Ceylan: Risale-i Nurlar’ı okuyarak önce kendi imanlarını sonra da ehl-i imanın imanını kurtarmak niyetiyle programa katılan bütün gençleri tebrik ediyor, Cenâb-ı Hak’tan onları ve bizleri Risale-i Nur dairesinde daim kılmasını niyaz ediyorum.

BİRÇOK KARDEŞİM OLDU

Barış Bahadır koval: Programda gerçekten çok eğlendim. Bir çok kardeşim oldu ve onlarla çok iyi vakit geçirdim. Programda Risale-i Nur okuma alışkanlığ­ı da kazandım. Programı hazırlayan herkesten Allah razı olsun.

ZEVKLE OKUDUK

yavuz Göktaş: Hayatımdak­i ilk Risale programıyd­ı. Program çok güzeldi. Zevkle okuyordu insan bu programda. Elde ettiğim tecrübeyle Allah’ın izniyle Risaleyle hayatımda örnek tescil ettirecek davranışla­r elde ettim. Sizlerden ve bütün emeği geçenlerde­n Allah razı olsun.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye