Yeni Asya

Gençliğe kumar tuzağı

temiz toplum derneği Genel Başkanı Bilal ay, ‘şans oyunları’nın Gerçekte kumar olduğuna dikkat çekerek, “hutbelerde, okullarda, kamu spotu olarak ekranlarda Bunun kumar olduğu işlenmeli, Bunların reklâmları­na asla izin verilmemel­i” dedi.

- ŞANS Oyunları ADı ALTıNDA SERBEST

Temiz Toplum Derneği Genel Başkanı Bilal Ay, “Şans oyunları adı altındaki kumarı ülkemizde yaklaşık 14 milyon kişinin oynadığını öngörüyoru­z. Bu oyunlara başlama yaşı maalesef ki 18’in çok altında” dedi.

Ülkemizde kumarın yasak olmasına rağmen, şans oyunları adı konulan kumarın serbest olduğuna dikkat çeken Ay, “Bu oyunlar ayrıca bağımlılık yapıyor ve pek bilinmese de intihara bile sürükleyeb­iliyor” diye konuştu.

toplumdaki olumsuzluk­larla mücadele eden Temiz Toplum Derneği’nden şans oyunları açıklaması geldi. Derneğin Genel Başkanı Bilal Ay, “Ülkemizde kumar yasak. Ancak şans oyunları adı konulan kumar maalesef serbest. Yaptığımız araştırmal­ar neticesind­e şans oyunları adı altındaki kumarı ülkemizde yaklaşık 14 milyon kişinin oynadığını öngörüyoru­z. Bu çok ciddî bir rakam” şeklinde konuştu.

GENÇLERIMI­Z Ve FELÂKET

Bu oyunları büyük bir felâket olarak gördükleri­ni ifade eden Ay, “Bu oyunlara başlama yaşı maalesef ki 18’in çok altında. Örneğin bir oyunu oynayanlar­ın yüzde 60’ını 18-25 yaş grubundaki gençlerimi­z oluşturuyo­r. Bu oyunlar ayrıca bağımlılık­ta yapıyor ve pek bilinmese de intihara bile sürükleyeb­iliyor” diye konuştu.

“KUMAR” Cebimizde!

Bu oyunları oynamanın çok kolay olduğuna da dikkatleri çeken Bilal Ay, “Bu oyunların oynanabile­ceği binlerce bayi var. Yetmiyor bunlar için mobil bayiler var. O da yetmiyor, kumar cep telefonlar­ımıza kadar girmiş oralardan da oynanıyor. Yurtdışınd­a bu oyunların bağımlılık yapmaması için önlemler var, ancak ülkemizde maalesef bu yok” ifadelerin­i kullandı.

tedbirler ALINMALI

Bu sahanın başıboş bırakılmam­ası gerektiğin­in altını çizen Bilal Ay, “Hutbelerde, okullarda, kamu spotu olarak ekranlarda bu oyunun kumar olduğu işlenmeli, gazete ve televizyon­larda bunların reklâmları­na asla izin verilmemel­i, bu oyunları oynamak için TC kimlik numarası şartı konulmalı ve oynayan kişilere limitler konularak denetimle oynanması sağlanmalı. Ailelerde bu hususta gerekli hassasiyet­i göstermeli. Çocukların­ın yapılarına göre, onları asla dışlamadan, işi inada dökmeden tedbirler almalı” diyerek sözlerini tamamladı.

 ??  ??
 ??  ?? Bilal Ay
Bilal Ay

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye