Yeni Asya

Ekonomıde kan kaybı Suruyor

DÖVİZ KRİZİ VE YÜKSEK ENFLASYON SARMALI, ÇOK SAYIDA İŞLETMEYİ ZORA SOKTU. BİRÇOK ŞİRKET KREDİ YAPILANDIR­MASINA GİDERKEN, BAZILARI İFLÂS BAYRAĞI ÇEKTİ.

-

çoğu BATIK

Dünya gazetesini­n haberinde Ankara Sanayi Odası Başkanı “Özdebir’in “Ekonomi öyle bir hale geldi ki işletmeler­imizden çoğu Türk Ticaret Kanununa göre batık durumda” sözü hatırlatıl­dı.

DOMİNO ETKİSİ

HABERDE, hatırı sayılır büyüklükte­ki filo kiralama şirketleri­nden Fleetcorp’un batmasıyla ilgili olarak, “Pazarda büyük bir domino etkisi oluşturabi­lir” denildi.

Türkiye 24 Haziran süreci öncesinden bugüne gelinen noktada girdiği döviz krizi ve Yüksek enflasyon sarmalında­n çıkamazken ekomide kan kaybı sürüyor.

Türkiye 24 Haziran süreci öncesinden bugüne gelinen noktada girdiği döviz krizi ve yüksek enlasyon sarmalında­n çıkamıyor.

Bu durum, hemen her yeri etkilerken birçok şirketin kredi yapılandır­masına gittiği, bazılarını­n da ilas bayrağını çektiği haberleri geliyor. Son olarak Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir de, “Türkiye ekonomisi öyle bir hale geldi ki işletmeler­imizden çoğu Türk Ticaret Kanunu’na göre batık durumda” sözleriyle durumun vahametini ortaya koymuştu.

Geçtiğimiz günlerde ise Türkiye’nin hatırı sayılır büyüklükte­ki filo kiralama şirketleri­nden olan Fleetcorp’un battığı haberleri çıktı.

Dünya gazetesind­en Gültekin Kara, “Sektörün öncü firmaların­dan Intercity’nin patronu Vural Ak’ın, Euro’daki artış nedeniyle nisan ayında yaptığı uyarının ne kadar yerinde olduğunun bir kanıtıydı bu” dedi.

“PAZARDA domino etkisi yaratabili­r”

“Kimlerin parası battı” sorusuna cevap arayan Kara, “Fleetcorp’un batışı, pazarda büyük bir domino etkisi yaratabili­r. Zira, bu firmaların bankalarda­ki kredileri konusunda bankaların çok daha temkinli hareket edecekleri ve hatta kredilerin geri çağrılacağ­ı konuşuluyo­r” görüşünü dile getirdi. Kara, “Ancak asıl büyük tehlike ise açık hesap çalışan otomotiv firmaların­da. Büyük filo şirketleri­nin bazı otomotiv firmaları ile açık hesap çalıştıkla­rı biliniyor. Yani bir anlamda, alımları veresiye deerine yazıyorlar. Mezar vade olmasa da veresiyeni­n kapanması için filo şirketleri­ne bir miktar zaman tanınıyor.” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye