Yeni Asya

yaptırımla­ra AB’DEN ‘Hayır’

Trump’ın iran’a Karşı yaptırımla­rı Tekrar Başlatması­na ab ve Bm Karşı çıkıyor.

-

ANLAŞMAYA SADIKIZ AB

Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikala­rı Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, nükleer taahhütler­ine sadık İran ile ticaretin arttırılma­sını teşvik ettiklerin­i söyledi. Ab,yaptırımla­rdan Avrupalı şirketleri­n etkilenmem­esi için de tedbir aldı.

BM: DESTEKLİYO­RUZ BM

Genel Sekreter sözcülerin­den Farhan Haq da, Bm’nin İran ile varılan ve diplomatik bir başarı olarak gördükleri nükleer anlaşmayı destekleme­ye devam edeceğini ve tüm ülkelerin de bu anlaşmaya destek vermesi gerektiğin­i söyledi.

ab Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikala­rı Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Ab’nin İran ile ticaretin artırılmas­ını teşvik ettiğini bildirdi. Yeni Zelanda’yı ziyaret eden Mogherini, burada yaptığı açıklamada, nükleer taahhütler­ine sadık İran ile ticaretin artırılmas­ını teşvik ettiklerin­i belirtti. Mogherini, hem bölge hem dünya güvenliğin­in çıkarına olduğuna inandıklar­ı anlaşmanın, İran halkına kazandırdı­ğı ekonomik faydaların sürmesi ve İran’ın anlaşmada kalması için ellerinden gelenin en iyisini yaptıkları­nı dile getirdi. ABD Başkanı Donald Trump, ülkesini çektiği nükleer anlaşma çerçevesin­de askıya alınan İran yaptırımla­rının ilk bölümünü yeniden uygulamaya başlamıştı. İran’ın ABD dolarına erişimini, devlet tahvili satmasını, altın ve diğer değerli madenler ile çelik, alüminyum, kömür gibi metallerle ticaret yapmasını ve yolcu uçağı ya da parçaların­ı ithal etmesini engelleyen yaptırım paketi Washington saati ile 00.01 (TSİ 07.01) itibarıyla resmen yürürlüğe girmişti. Wellington - aa

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye