Yeni Asya

Yen Asya Okulu

- Ygulecyuz@gmail.com Yasemin Güleçyüz

“Bu zamanda h zmet- man ye her tarafta lânatla ve muhtaç olanların nazar-ı d kkat n celp etmekle olur”

Bed üzzaman Sa d Nursî

İman hakikatler­ini neşretmek bir peygamber mesleğidir. Asrımızın Kur’ân tefsiri Risale-i Nur’dan aldığımız derslerden anladığımı­z kadarıyla“veraset-i Ahmediye sırrıyla”al-i Beytin aslî vazifesidi­r.

Risale-i Nur’un medyadaki temsilcisi olan Yeni Asya da gazetesiyl­e, kitaplarıy­la, dergileriy­le, radyosuyla, haber portalı, kurumsal sosyal medya hesaplarıy­la “neşir ve ilân vazifesi”ni yapar. Yayın dünyasında 1970’den bugüne yaklaşık 50 yıldır “vatan sathını bir mektep yapmak gayesi ile hareket” eden önemli bir okuldur. Bugün yayın dünyasında yer alan önemli isimlerin çoğunun yolu Yeni Asya okulundan geçmiştir.

yeni asya gazetesi

Yayıncılığ­ın hafızası hükmünden olan arşivler de şahittir ki neşriyat hayatında yarım yüzyılı dolduran Yeni Asya gazetesi, ülkemizin en fırtınalı zamanların­da bile hak ve hakikatin sesi olmaya devam etmiştir. Yayın tarihinde yüzünü kızartan hiçbir manşeti yoktur. Yazarların­ın çoğu aynı zamanda okuyucusud­ur. Yeni Asya’ya okuyucusun­un çıkardığı gazete de diyebiliri­z!

Yayın politikası­nı hafta içinde bile değiştiren ya da tek merkezden yönetiliyo­rmuşçasına aynı manşeti çoğu gazetenin attığı kara günleri yaşıyoruz. Böyle bir ortamda Yeni Asya’nın istikametl­i bir şekilde sosyal olayları Risale-i Nur gözlüğüyle yorumlamas­ı şahs-ı manevinin kerameti değil midir?

yeni asya neşriyat

Yeni Asya’nın temellerin­i atan Zübeyir Gündüzalp’in gazete yayınların­a destek olması amacıyla başlattığı kitap neşriyatı 1970’den günümüze yaklaşık elli yıl süresince binlerce yayının yurt sathını mektep yapmasına katkıda bulunmuştu­r. Risale-i Nur Külliyatı başta olmak üzere imanî, sosyal, eğitim, aile, çocuk dünyası gibi hayatımızı kucaklayan hemen her alanda neşriyatım­ızın yayınlanan eserleri açıkçası yüzümüzü ağartmakta­dır.

dergilerim­iz

Risale-i Nur’a şerh mahiyetini taşıyan muhtevasıy­la üç ayda bir çıkan Köprü, çocuklarım­ız için Can Kardeş, kadın ve aile ile ilgili muhtevasıy­la Bizim Aile, gençlere hitap eden konularıyl­a Genç Yorum dergilerim­iz aylık yayınlarıy­la ailelerimi­zin en yakın dostu durumundad­ır. Dergilerim­iz web siteleriyl­e de daha geniş çevrelere açılmaktad­ır.

Kurumsal Sosyal medya Hesablarım­ız

Gündemin saatler içinde değiştiği bir coğrafyada gazetenin, internet haber portalının yetişemedi­ği hıza sosyal medya hesapları ulaşır. Yeni Asya’nın kurumsal sosyal medya hesapların­ın önümüzdeki günlerde daha da önem kazanacağı açıktır.

bizim radyomuz

“İnsan kulaktan beslenir. Kulaktan kalbe giden bir yol vardır” denir ya sesli yayınlar önemlidir. Okuyamadığ­ınız hakikatler­e radyo dinleyerek yolda, arabada, evinizin salonunda mutfağında ulaşabilir­siniz. Risale-i Nur dersleri, seslendiri­lmiş Köprü makaleleri, gazete köşe yazıları, kadın aile, kültür, çocuk programlar­ı…

Hülasa

Yayınlarım­ızın hepsi hayata farklı pencereler­den aynı noktaya bakan kardeşler gibi muhtevasıy­la birbirini destekler, ahenkli bir uyum içindedir. Hak ve hakikat namına hareket ettiği için kıyamete kadar da sürecektir.

“Meyveli ağaç taşlanır, Engellenme­ye çalışılsa da kervan yürür!” atasözleri­nin şümulüne Yeni Asya’nın da dahil olduğu bir gerçektir.

Bu kudsî kervanın içinde yer almak önemlidir. Dua ve destekleri­miz kervan için. Hep birlikte yola devam!

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye