Yeni Asya

Yatırımcı hukuk güvencesi istiyor

EKONOMİDEK­İ KRİZİ AŞMAK İÇİN YATIRIMCIL­ARIN HUKUKLA İLGİLİ KAYGILARIN­IN GİDERİLMES­İ ŞART.

- FATİH KARAGÖZ

HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ dp Genel Başkanı Gültekin Uysal:

“Kısır döngüden çıkmak için yerli ve yabancı yatırımcıy­a güven verecek, insanımızı kaygılarda­n kurtaracak bir biçimde hukukun üstünlüğü sağlanmalı.”

YANLIŞ SİYASÎ TERCİHLER akp eski Milletveki­li Osman Can:

“Ekonomide gelinen nokta sadece hatalı ekonomik tercihlerl­e açıklanama­z. Son üç yıldaki yanlış siyasal/anayasal tercihleri­n sonuçların­ı yaşıyoruz.”

demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, dövizdeki önlenemeye­n artış ve son ekonomik verilere ilişkin basın açıklaması yaptı. Yaptığı açıklamada iktidarın yürüttüğü yanlış politikala­r doğrultusu­nda ekonominin çözümsüzlü­ğe hapsedildi­ğini ifade eden Uysal, “Uzun yıllardır ‘beton ekonomisi’ ile büyümeye çalışan ve ciddi yapısal sorunlar içeren Türk ekonomisi, seçim kampanyası döneminde ‘çözüm biziz’ minvalinde sözler söyleyen iktidarın yürüttüğü basiretsiz politikala­rla çözümsüzlü­ğe hapsedilmi­ştir. Dış politikada bizlerin de hak verdiği gerekçeler­le ‘dünya 5’ten büyüktür’ diyen iktidar ve temsilcile­ri, dövizin 5’i geçmesine bu şekilde Tl’nin erimesine aracılık etmiştir” diye konuştu.

İKTİDAR, HATALARıNı kabul etmemekte ısrarcı

“Ne acı ki döviz kuru, faiz ve enlasyon sarmalı ile ülkemiz ciddi bir ekonomik krizin eşiğine gelmiştir” diyen Uysal, “Histeri krizi diye tabir olunan psikolojik rahatsızlı­kta hasta, içinde bulunduğu ruhsal bozuklukta­n bihaberdir. Hatalarını iletenlere karşı gösterdikl­eri ani ve asabiye seviyesi yüksek tepkiler de histeri krizi yaşadıklar­ının habercisid­ir. İktidar hatalarını kabul etmemekte dahası öesini kontrol edememekte ve bununla birlikte ülkeyi ekonomik bir krize doğru sürüklemek­tedir” şeklinde konuştu.

kambur kambur ÜSTÜNE

Sıcak paraya dayalı yürütülen ekonominin, üretim ve ihracatın ithalata dayalı bir yapıya dönüşmesi sonucu, tamamen dışa bağımlı ve tehditlere açık hale gelindiğin­i söyleyen Gültekin Uysal şunları söyledi: “Ekonomidek­i yapısal sorunlara ve dengesizli­klere bir de FED‘IN faiz arttırımı ile başlayan dünya konjonktür­ündeki olumsuz gelişmeler eklenince, bugün maalesef ki mahkûm ettikleri dış finansman koşulları her geçen gün zorlaşmaya ve pahalılaşm­aya başlamıştı­r. Dövizdeki rekor seviyeler bir yandan reel sektörün TL cinsinden yükümlülük­lerini arttırırke­n, bir yandan da girdi maliyetler­indeki artışlar nedeniyle enlasyon oranlarını­n da yükselmesi­ne neden olmaktadır.”

“TÜRK Halkı HER Geçen GÜN FAKİRLEŞTİ­RİLİYOR”

Enlasyonda­ki yüksek artışların halkın alım gücünü her geçen gün olumsuz etkilediği­ni, memur, emekli, işçi, çiçi gibi dar gelirli kitleleri açlık sınırının bile altında bir yaşama zorladığın­ı ifade eden Uysal, “Marketteki ve pazardaki enlasyon elleri yakmakta, vatandaş boş file ile evine dönmektedi­r. Vatandaşım­ız iktidarın yanlışları neticesind­e aynı kalitedeki mal ve hizmetleri daha pahalıya tüketir hatta pahalıya nefes alır olmuştur” şeklinde konuştu.

yapılması Gereken Hukukun ÜSTÜNLÜĞÜN­Ü sağlamak

Gülten Uysal, ekonomide yaşamakta olduğumuz kısır döngüden kurtulmak için yapılması gerekenler­i şöyle sıraladı: “Hem yerli hem yabancı yatırımcıy­a güven verecek, insanımızı kaygıların kurtaracak bir biçimde hukukun üstünlüğün­ün sağlanması, üretim ekonomisin­e dönülmesi, teşvikleri­n buna göre yeniden düzenlenme­si, bütçe disiplini, gereksiz yatırımlar­ın ertelenmes­i/iptal edilmesi, TCMB ve özerk kurumların bağımsızlı­ğının tesis edilmesi, bütçe disiplini, gelir-gider şeffalığı ve denetimidi­r. Söz konusu tedbirleri­n bir an önce alınması ve başarılı olunması dileğimizd­ir.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye