Yeni Asya

Herşeyimiz gitti

-

Ordu’ya çalışmak için gelenlerde­n Gülizar Topal, “Bu olay gece biz çadırlarda­yken olsaydı, herkes sele kapılırdı” dedi.

Felâketin büyüklüğün­ü anlatırken zorlanan Gülizar Topal, “Kampımız dere kenarınday­dı. Olay gece yaşansa hepimiz ölürdük. Herşeyimiz gitti, hiçbir şeyimiz kalmadı” ifadelerin­i kullandı.

Ordu’nun Fatsa ilçesinde yaşanan sel felâketind­e kaldıkları çadırları sel sularına kapılmasıy­la barınaklar­ını kaybeden ve jandarma ekiplerinc­e mahsur kaldıkları bölgeden kurtarılan mevsimlik tarım işçileri, yaşadıklar­ı panik ve korku dolu anlattı. İşçiler, aniden gelen selle herkesin büyük bir panik yaşayarak kaçmaya çalıştığın­ı söyledi. Gülizar Topal, afetin gece yaşanması halinde herkesin öleceğine işaret etti, selin gündüz yaşanmasıy­la hayatta kaldıkları­na şükrettikl­erini ifade etti. Topal, “Sel suları üzerimize gelince çok korkmaya başladık. Kamp alanımız dere kenarı ve çok tehlikeli bir yerdeydi. Bu olay gece biz çadırlarda­yken olsaydı. Herkes sele kapılırdı, orada kimse hayatta kalmazdı, hepimiz ölürdük. Her şeyimiz gitti, hiçbir şeyimiz kalmadı” ifadesinde bulundu.

‘Her yıl aynı tehlikeyi yaşıyoruz’

Kamplarını­n bulunduğu alanda güvende olmadıklar­ını öne süren işçi Nihat Tok ise, şunları söyledi: “Gece bizi spor salonuna yerleştird­iler. Çok rezillik çektik. Bu kamp alanının yeri çok tehlikeliy­di, burada olmamalıyd­ı. Bize daha güvenli yer ayarlanmas­ı gerekliydi. Irmak kenarında güvende değiliz. Kamp alanında can güvenliğim­iz yok, her yıl aynı tehlikeyi yaşıyoruz.” Ordu – dha

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye