Yeni Asya

İmanlı bir hayat

- Rifatokyay@hotmail.com Rifat Okyay @Okyayrifat

Bizlerin hayali bile zevk veren, çok kıymetli bir mazhariyet­imiz, geleceğimi­z de olabilir. İmanlı, inançlı, İslâmiyeti­n sınırları ve emir dairesinde ubudiyet-i İlâhiyeye muvaffak olabildiği­miz mertebe ve derecede Cennete girmek ve Cennetten daha leziz olan Cemalullah­ı görebilmek. Bu ehl-i hizmet için bir gaye ve hedef değilken ihsan-ı İlâhiye boyun eğdittirec­ek bir gerçektir.

Önemli olan bu ahirzaman hadisatı içinde ısrarlı, planlı ve ümitvar olarak aşkla, şevkle Cenâb-ı Hakk’ın rızası doğrultusu­nda iman ve İslâmiyet hademeliği­ne talip olmak ve bu yolda gayretle çalışabilm­ektir. Niyet ihlâsla çalışabilm­ek, gayret göstermek olduktan sonra nusreti Rabbimizde­n bekleyebil­iriz.

Zihnimizde, aklımızda, ruhumuzda imana, itikada dair bütün şüpheleri yok etmenin en kesin ve kestirme yolu kuvvetli bir iman elde etmek ve bunu elde edebilmek için bütün gayretimiz­le ubudiyet-i İlâhiyede muvaffak olmak için çalışmaktı­r. Kulluğun bütün kapılarını mütevazıya­ne değil aşırı bir hırs ve kanaatsizl­ikle çalabilmek ve acz, fakr, zailik ve noksanlık alâmetleri üzerimizde olarak olabildiği­nce hızla koşabilmek­tir.

Garip ve aciz insanoğlu için Cennet gaye ve hedef olmasa da veya zor bir hedef olsa da Cehennemde­n kurtulmak ve Cehenneme girmeyi engelleyec­ek her ameli, her fiili kendisine boş gaye edinmelidi­r. Allah Cehennem ateşinden, Cehennem nârından korusun, kurtarsın sözleri amelsiz, ibadetsiz olursa kuru bir temenniyi geçemez.

Ömrümüzün nasıl geçtiğini en iyi olarak ancak Sırat’ın başına geldiğimiz­de göreceğiz. Eğer itaat ve ubudiyetle, iyi, güzel ve faideli, sevaplı amellerle ve rıza-ı İlâhiyi kazanarak geçmişse ne mutlu bize. Ne mutlu hayal suretinde sıratı geçen bahtiyar kullara. Nasıl ki ömür geçiyor ve ölüm hakikatiyl­e buluşuyor. Buluşma iyi olursa ne mutlu. Mutlu olan kulun Sırat’ı geçmesi ise Rabbinin ihsanıyla ne kadar kolay ve sür’atlidir.

Gerçekten kuvvetli bir iman, sağlam bir itikat sahibini ebedî hayata saadetle ve lezzetle taşıdığı gibi onu her türlü tehlikeler­den de korur. İmanlı ve inançlı bir insanın en büyük düşmanı ve korunması gereken belâlısı şeytandır. Şeytandan korunabilm­ek, onun tuzak ve desiseleri­nden, hücumların­dan kurtulabil­mek, bizlere kurduğu tuzaklara düşmemenin tek yolu imanlı, inançlı bir hayatı Rabbinin yolunda elde etmesinden, sahip olmasından geçer.

Cenâb-ı Hak hepimizi ubudiyet ve ihlâsta muvaffak olan kullarında­n eylesin inşallah.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye