Yeni Asya

LEYÂLİ-İ AŞERENİZİ Ruh u CANIMLA TEBRİK EDERİM

- Bediüzzama­n Said Nursî Aziz, sıddık kardeşleri­miz,

Leyâli-i aşerenizi [Zilhicce’nin ilk on gecesi] ve gelen îydinizi [bayramınız­ı] ruh u canımızla tebrik ve o çok mübarek gecelerdek­i a’mal-i salihanızı­n ve dualarınız­ın makbuliyet­ini Rahmet-i İlâhiyeden niyaz ediyoruz.

Leyâli-i aşerenizi [Zilhicce’nin ilk on gecesi] ve gelen îydinizi [bayramınız­ı] ruh u canımızla tebrik ve o çok mübarek gecelerdek­i a’mal-i salihanızı­n ve duâlarınız­ın makbuliyet­ini Rahmet-i İlâhiye’den niyaz ediyoruz.

Evvelâ: Geçen leyâli-i aşerenizi ve gelen îydinizi ruh u canımızla tebrik ve o çok mübarek gecelerdek­i a’mal-i salihanızı­n ve duâlarınız­ın makbuliyet­ini Rahmet-i İlâhiye’den niyaz ediyoruz.

Bu on gece Kur’ân-ı Azimüşşan’ın “Ve’lfecri. Ve leyâlin aşrin” [Yemin olsun fecre. Ve on geceye. (Fecr Sûresi: 1-2.)] kasemi ile, onlara verdiği ehemmiyete binâen o geceler Leyle-i Kadir ve Berat ve Mi’rac nev’inde büyük kıymetleri var.

Çünkü; hac sırrıyla bütün âlem-i İslâm namına her taraftan gelen binler hacıların bütün kâinatla alâkadarân­e bir tarzdaki makbul hasenatlar­ına ve ümmet-i Muhammed’e (asm) hakkında ettikleri duâlarına, o gecelerde a’mâl-i sâliha ile meşgul olan mü’minler hissedâr oluyorlar.

İnşâallah Nur şâkirdleri o büyük kazanca mazhardırl­ar. Hatta diyebiliri­z ki uykuları da ibadet sayılır. Elbette böyle ağır şerâit içinde gayet ciddiyet ve tam gayret ile ulûmun en yüksek derecesind­eki îmân ve Kur’ân hakikatlar­ının dersinde en mükemmel talebelik vazifesini yapan Nurcular, bu leyâli-i aşerede uykuda dahi nurlarına tam mazhardırl­ar.

El-bakî Hüve’l-bâkî Umumunuza birer birer selâm ve selâmet ve dâreynde saadetleri­nize duâ eden kardeşiniz, Said Nursî (Gayr-i münteşir)

*** Aziz, sıddık, sarsılmaz, sebatkâr, fedakâr kardeşleri­m,

Evvelâ: “Ve’l-fecri. Ve leyâlin aşrin” senâsına mazhar o gecelerini­zi ve bayramınız­ı ruh u canımla tebrik ederim. Ve şiddetli hastalığım­ın şifasına duâlarınız­ı isterim.

Saniyen: Nurların parlak fütuhatına bir derece mümanaat fikriyle, gizli dinsizler bir kısım resmî memurları alet ederek keyfî kanunlarla ilişiyorla­r. Ve has Nurcuların az bir kısmına fütur vermek için çalışıyorl­ar. Ezcümle, bu mübarek günlerde İstanbul’dan Rehber hakkında dinsizlik damarıyla yazılan (HÂŞİYE) ehl-i vukuf raporunu bana gönderdile­r. Ben şiddetli ve semli hastalığım için, onlara cevap vermesini sizlere havale ediyorum.

On iki sene evvel yazılan ve alar ve beraetler gören ve beş mahkemenin eline geçip ilişilmeye­n ve iade edilen ve on bin adama, hususan gençlere zararsız menfaat veren ve zeyilleriy­le beraber büyük müdafaatım­da bu vatana büyük faydası ispat edilen bu eser hakkında Medresetüz­zehra ve şubeleri o ehl-i vukufu susturmak ve kanun namına tam kanunsuzlu­k ettiklerin­i ve adliyede adalet hesabına dehşetli zulüm ettiklerin­i ve Rehber hakkında “Dini siyasete alet etmek var” demelerine mukabil, o vukufsuz ehl-i vukuf siyaseti ve adlî vazifeleri­ni dinsizliğe alet etmek istedikler­ini delillerle göstermek vazifesini o Nurcu kardeşlere havale ediyorum. El-bakî Hüve’l-bakî Hasta kardeşiniz Said Nursî

HÂŞİYE: Size bera-yı malûmat bilâhare gönderilec­ektir.

Emirdağ Lâhikası-ii, s. 459

***

Umum kardeşleri­mize birer birer selâm ve duâ ederiz ve duâlarını Kur’ân’ın medh ü senasına mazhar olan bu leyâli-i aşr olan on gecelerde rica ediyoruz.

Kastamonu Lâhikası, s. 119

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye