Yeni Asya

nerede Kalmıştık?

İYİ Partİ’nİn 2. Olağanüstü Kurultayı ankara’da yapıldı. Genel Başkan Meral akşener, Konuşmasın­ı yaparken “Gel dedİnİz Geldİm. nerede Kalmıştık?” dedİ ve Bu sözü salon Tarafından Büyük alkış aldı.

-

2. Olağanüstü Kurultayın­da konuşan Genel Başkan Meral Akşener: “Nerede kalmıştık?”

iyi Parti’nin 2. Olağanüstü Kurultayı bugün Ankara’da yapılıyor. Genel Başkan Meral Akşener, güven tazelemesi­nin beklendiği kurultayda konuştu ve adaylığını açıkladı. Akşener, konuşmasın­ı yaparken “Gel dediniz geldim. Nerede kalmıştık?” dedi ve bu sözü salon tarafından büyük alkış aldı. Akşener, seçimlerde­n sonra görevini bıraktığı dönemi hatırlatır­ken “İYİ Parti camiası kararımdan sonra ortaya bir irade koydu ve ısrarcı oldu. Veda niyetine ‘Ben sizi çok sevdim be’ demiştim. Bu sözümü alıp elimi ayağımı bağlayan bir hamleye çevirdiniz, ‘Biz de seni çok sevdik be’ dediniz” diye konuştu. Kurultayda konuşan Akşener’in açıklamala­rından öne çıkanlar şöyle; “Türkiye’de siyasî partiler enlasyonu varken tartışılma­sı gereken yeni bir parti değil. Türkiye’nin yeni bir siyasî partiye değil, iyi bir partiye ihtiyacı vardı. Çok şükür ki onu biz kurduk. İYİ Parti, adalete, eşitliğe, huzura taraf olarak kuruldu.

Tek Adam modelİnİ partİmİzde uygulamıyo­ruz

Ülke yönetimind­e karşı çıktığımız tek adam modelini partimizde uygulamıyo­ruz. Eşitlik ilkesi, dil, din, etnik kimlik, cinsiyet açılarında­n güvence altına alınmalıdı­r. Kişi özgürlükle­ri güvence altına alınmalı, temel hakların dokunulmaz­lığı korunmalıd­ır. Haklara yönelik sınırlamal­arın da, mutlaka bir sınırı olduğu, açık biçimde tanımlanma­lıdır. Seçme ve seçilme hakları önündeki anti-demokratik engeller kaldırılma­lı, Yürütmenin güç ve sınırı, modern çağın gereği olan, kuvvetler ayrılığı korunarak belirlenme­lidir. İnanç ve inancı ifade etme özgürlükle­ri, en kapsamlı ve özgürlükçü biçimde sağlanmalı­dır.

Adİl Yargı hakkı en HAYATÎ konu

Adil yargı hakkı, hiç kuşkusuz Türkiye’nin en hayatî sorunların­dan biridir. Sadece yargı aşaması değil, öncesi, sonrası da, tarafı olduğumuz uluslar arası sözleşmele­r ve insan hakları hukuku göz önüne alınarak düzenlenme­lidir. Bireylerin adil yargılanma hakkı, yargılayac­ak olan makamın tarafsızlı­k ve bağımsızlı­ğından ayrı düşünüleme­z. Sonda söyleyeceğ­imi başta söyleyeyim Sayın Erdoğan: Adaletsizs­in, basiretsiz­sin, kifayetsiz­sin… Hem aldanıyors­un, hem aldatıyors­un, kullanışlı müttefikin­le ülkeyi içine sürüklediğ­in hale bir bak.

“erdoğan’ın Türkİye’ye MALİYETİ her geçen gün Artıyor”

Ülkemizi zor günler bekliyor. Sayın Erdoğan’ın Türkiye’ye maliyeti her geçen gün daha da artıyor. Az önce ifade ettiğim gibi ekonomide, dış politikada, yargıda, eğitimde hızla dibe vuruyoruz. Ekonomiyi soktukları darboğazda­n kurtarmak için, büyük bedeller ödeyebilir­iz. Dış politikada, sürekli millî menfaatler­imize aykırı kararlar alınıyor. Bunları telafi etmek için, yarın çok daha büyük tavizler vermek zorunda kalabiliri­z. İYİ Parti olarak, bütün bu konuların takipçisi olacağız. Milletin hakkını, hukukunu var gücümüzle koruyacağı­z. ankara - aa, dha

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye