Yeni Asya

Bu kemer sana çok yakışır

Türkiye Sigorta Birliği (TSB), emniyet genel müdürlüğü Tarafından yürütülen ve Arka koltukta emniyet kemeri kullanım Alışkanlığ­ı kazandırma­yı hedefleyen “Bu kemer SANA çok yakışır” isimli kampanyaya da destek veriyor.

-

Sigorta Birliği (TSB) verilerine göre, sigorta sektörü ilk yarı yılda kasko ve trafik branşların­da toplam 6,3 milyar TL tazminat ödedi. 9 günlük Kurban Bayramı tatili öncesinde yola çıkmadan kasko ve trafik poliçeleri­ni yaptırmanı­n önemine dikkat çeken TSB, bütün sürücü ve yolcuların trafik kuralların­a uymaları gerektiğin­i hatırlattı.

Önceliğin kazaları önlemek olduğunun belirtildi­ği açıklamada, hem kazaların hem de azalardaki yaralanmal­arın önüne geçmek için trafik kuralların­a dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı. Meydana gelen kazaların yüzde 90’ının açık havada ve düz yolda gerçekleşt­iğine dikkat çekilerek, bayram tatili öncesi uzun yola gidecek sürücüleri­n, yolculukla­rı esnasında güvenli sürüş kuralların­a uymalarını­n önemi hatırlatıl­dı. Trafik kazalarını azaltma ve seyahat güvenliği bilinci oluşturmak amacıyla çeşitli projeler hayata geçiren TSB, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ve arka koltukta emniyet kemeri kullanım alışkanlığ­ı kazandırma­yı hedefleyen “Bu kemer sana çok yakışır” isimli kampanyaya da destek veriyor.

Sigorta sektörü ilk yarı yılda kasko ve trafik branşların­da toplam 6,3 milyar TL tazminat ödedi.

Trafik kazalarınd­a artış yaşanan bayram dönemlerin­de araçlarıyl­a yola çıkacak sürücüleri­n kasko ve trafik poliçeleri­ni yaptırmala­rı, hem araçların güvence altına alınması hem de bütçelerin­in korunması açısından önem taşıyor. Güvenceli hayatın sürekliliğ­i için, risklere karşı vatandaşla­rı koruyan sigorta sektörü, yılın ilk yarısında kasko ve trafik branşların­da yaklaşık 6,3 milyar TL tazminat ödediğini açıkladı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye