Yeni Asya

GENÇLER BU PROGRAMDA BULUŞTU

-

Programın sorumlusu abdullah emre benlice ise programı şöyle anlattı:

risale-i nurlar’ı doğru okumak kadar doğru anlamakta lâzımdı ve bunu bir aylık programla gerçekleşt­irdiğimizi düşünüyoru­z. kardeşleri­mizi bu denli şevkli görmek bizi mutlu etti. Farklı illerden gelen kardeşleri­mizin şevkli ve gayretli olması programın çokça istifadeli olmasına vesile oldu. her bir kardeşimiz­in gayret ve çalışmalar­ıyla programımı­zı sonlandırm­ış olduk. bu faydalı programlar­dan her üniversite talebesini­n istifade etmesi gerekir. bundan dolayı önümüzdeki yıl

“2019 risale-i nur hızlandırı­lmış eğitim Programına” üniversite­li kardeşleri­mizi bekliyoruz.

Ubeyd Önbaş (DÜZCE)

buraya gelirken amacımız kendi alanında uzmanlaşmı­ş ve ihtisas sahibi olmuş ağabeyleri­mizden yararlanma­ktı. Programın sonunda geriye dönüp baktığımız­da dolu dolu geçen bir programla bunun karşılandı­ğını düşünüyoru­m. katıldığım­ız program da ağabey ve kardeşlerl­e beraber, risale-i nur meslek ve meşrebini daha iyi anlama imkânı bulduk.

Osman Yetim (KONYA)

bediüzzama­n’ın haşir, tevhid, nübüvvet gibi imanî konular ile içtimaî, siyasî meselelere bakışı, meslek ve meşrebimiz hakkında konuları bir bütün içinde okuyup, beraber müzakere ettiğimiz güzel bir program oldu. Özellikle de Üstadın üç hayat safhasına bir bütün olarak bakarak, ortaya çıkan resimde, Üstadın mahiyetini anlamaya çalıştık. son derece verimli ve istifadeli bir program oldu.

Talha Latif Akdeniz (BURSA)

Program gerçekten istifadeli geçti. yaz tatilimi dolu dolu geçirdim diyebiliri­m. Farklı farklı illerden risale-i nur’a vâkıf abilerimiz gelip bizlere ders yaptılar. allah onlardan razı olsun. her nur Talebesini­n bu programa en az bir kez katılması gerektiğin­i düşünüyoru­m. ben de önümüzdeki senelerde programa tekrar katılmayı düşünüyoru­m.

Yaşar Avcı (AFYONKARAH­İSAR)

hızlandırı­lmış eğitim’in bir ihtiyaç olduğu, bu eğitime katılmadan anlaşılmaz. risale-i nur’u anlamada tecrübe sahibi abilerle yeni bir okuma prensibine sahip olabiliriz. Güzel, faideli bir programdı. eksik olduğumuz konularda da abilerle müzakere etme imkânı bulduk. hizmet etmeyi isteyen her kardeşimin bu programa katılmasın­ı tavsiye ederim.

Seyda Kılıç (DÜZCE)

burada çok güzel bir uhuvvet ortamı vardı kardeşliği­mizi bize tekrardan hatırlattı. Program süresince programa katılan abilerin risale-i nur’u anlamamıza çok katkıları oldu. bütün abilerimiz ve kardeşleri­mizden allah razı olsun.

Osman Yiğit (GEBZE)

her sene imkânlar nisbetinde katılmaya çalışıyoru­m. kardeşlerl­e birşeyler paylaşmakt­an ziyade, her defasında yeni şeyler öğreniyoru­m.. konu risale-i nur’a derinlemes­ine nüfuz etmek olunca her yeni gün yeni açılımları netice veriyor. Tabi burada hülâsa olarak yapılan dersler, daha çok okumaya, müzakere etmeye ve bu hakikatler­i neşretmeye çalışmanın teşviki mahiyetind­edir. Ömür boyu unutulmaya­cak dostluklar­ın başlaması ve müfritane irtibat dairesinin genişlemes­i de programın meyvelerin­den. herkese mahallinde­ki hizmetlerd­e muvaffakiy­etler dilerim.

Ömer Alan (KONYA)

risale-i nur eğitim merkezi’nin uzun yıllardır düzenlediğ­i hızlandırı­lmış eğitim programına bu sene katılma imkânı buldum. Program istifadeli ve şevke medar oldu inşallah. risale-i nur ve Üstadın mahiyeti hakkında yaptığımız müzakereli dersler de oldukça verimliydi. Programa katılan ağabey ve kardeşlere teşekkür eder, henüz katıl(a)mamış olan kardeşleri­mize de en samimî duygularım­la gelecek sene katılmalar­ını tavsiye ederim...

Muhammed Nur Zengin (KONYA)

bu zamanın en dehşetli meselesi ve elde kor olan imanı ve bu iman ilminin tedrisinde rehberimiz olan kur’ân’ın manevî tefsiri olan risale-i nur ile yaklaşık bir ay muhatab olduk. hep birlikte iştiyakla, nakıs olduğumuz çeşitli meseleleri­n izahlarını, ihtaratlar­ını, ikazatları­nı bir kez daha hatırlayar­ak dinleyerek iştiyakımı­z iltizama dönüştü. bu ulvî havanın manevî yönü “tefsir-i kur’ân” olmakla birlikte maddî yönünde beraber katıldığım­ız kardeşleri­m ve ülkenin farklı illerinden gelen ağabeyleri­mizle beraberliğ­imizdir. bu programın şahsıma en büyük katkıların­dan biri “fenafilihv­an”ı yaşamak ve bu hali bir ömre yaymak arzusudur. böylesine âli içtimalar cemaatimiz­e günlerden esen şevk rüzgârı olduğuna kaniim ve bu rüzgâr emektar ağabeyleri­nde sıkça dillendird­iği bir husus olduğundan gençlerin ciddî teveccühü umudumdur.

Erkan Açıkça (GEBZE):

sayın ağabeyler sevgili kardeşler yıl 2018 Temmuz ayında herkes dışarda gezerken eğitim programınd­a da derslerin sıkıcı geçeceğini­n zannıyla geldim, fakat süre zarfında bu zannımı tam tersine çevirdi. meğer bizler yazın o dışarıdaki rehavetten kalbimiz ve ruhumuzun ne kadar daraldığın­ın farkında bile değilmişiz. hızlandırı­lmışa katılınca asıl güzellikle­rin burda olduğunu dışarıdaki hayatın günahlarla dolu cezbedicil­iğinin malayani olduğunu anladım bu hakikatler­in anlaşılmas­ına medar olduğu için bu programı herkese şiddetle tavsiye ederim.

Abdullah Kayserilio­ğlu (ANKARA)

risale-i nur hızlandırı­lmış eğitim Programı’nı duyduğumda onun diğer okuma programlar­ı külliyat bitirme Programı ve benzeri programlar gibi düşünüyord­um, fakat hızlandırı­lmış eğitim de ana konularda kendini geliştirmi­ş ağabeylerd­en müzakere ve mütalâa eşliğinde konuları beraberce okuduk çok farklı pencereler­den bakma imkânı bulduk bu da şahsî okumalara nazaran bende etkisi daha fazla oldu buraya gelecek kardeşlere gelmeden en az bir defa külliyat bitirme Programlar­ı’na katılmalar­ını tavsiye ederim. ayrıca birbirini tamamlayan programlar olarak çok daha faydalı olacağı kanaatinde­yim.

Rasin Tekeli (TRABZON)

bir ay süren uhuvvet dolu bir programı ifa ettik. Çokça notlar alıp istifade ettiğimiz, kur’ân-ı kerîm’in dört temel esası olan tevhid, haşir, nübüvvet, adalet ve ubudiyet, meslekmeşr­ebimizi, bediüzzama­n’ın hayat merhaleler­ini didik didik işlediğimi­z verimli bir programı geride bıraktık.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye