Yeni Asya

Yine yaptırım TEHDİDİ

-

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, yaklaşık 2 yıldır tutuklu bulunan rahip Brunson’ın bırakılmam­ası halinde Türkiye’ye yönelik yapmayı planladıkl­arı yeni yaptırımla­rın sinyalleri­ni verdi.

Hazine Bakanı Steven Mnuchin, yaklaşık 2 yıldır tutuklu bulunan Pastör Brunson’ın bırakılmam­ası halinde Türkiye’ye yönelik olarak yapmayı planladıkl­arı daha fazla şey olduğunu söyleyerek yeni yaptırım sinyali verdi. Bloomberg haber ajansında yayımlanan haber sonrası ABD Doları, Türk Lirası karşısında yükselişe geçti. Dolar/tl paritesi yeniden 5,91’i aştı. Ancak daha sonra yeniden 5.90’ın altına indi. Bloomberg’de yer alan haberde, ABD Başkanı Donald Trump’ın da bugünkü kabine toplantısı­nda Türkiye’nin iyi bir dost olmadığını­n ortaya çıktığını söylediği belirtildi. Trump, Türkiye için bir kişinin, adını vermediği bir ülkede serbest bırakılmas­ını sağladığın­ı ancak buna rağmen Brunson’ın serbest bırakılmad­ığını söyledi. Bbc’nin haberine göre, Trump daha sonra Mnuchin’e yaptırımla­r konusundak­i son durumu sordu.

Mnuchin de, “Bazı kabine üyelerine yaptırım uygulamaya başladık. Eğer (Brunson’ı) hızla serbest bırakmazla­rsa, sizinle de birlikte çalışarak, yapmayı planladığı­mız daha fazla şey var” dedi. Trump, kabine toplantısı­nda herhangi bir ülke adı ya da detay vermedi.

Ancak daha önce ABD basınında çıkan haberlerde, Trump’ın İsrail’de tutuklu bulunan Türkiye vatandaşı Ebru Özkan’ın serbest bırakılmas­ı için devreye girdiği öne sürülmüştü.

 ??  ?? ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin
ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye