Yeni Asya

PAPAZ ‘BORÇLAN MI?’DEDI

-

lideri Kemal Kılıçdaroğ­lu’na göre Erdoğan krizin geleceğini gördüğü için erken seçime gitti. Gazete ve televizyon­ların Ankara temsilcile­riyle görüşen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu, hükümetin ‘Brunson krizi’ni öne çıkararak kendi beceriksiz­liğini örtmeye çalıştığın­ı söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu, Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan’ın, “Aynı gemideyiz” sözlerine, “Hepimiz aynı gemideyiz doğru, iyi de geminin tek kaptanı, tek makinisti, tek çarkçıbaşı ustası var, tek kamarotu var. Gemi kayalıklar­a doğru gidiyor” diye cevapladı. Cumhuriyet’in haberine göre, gazete ve Tv’lerin Ankara temsilcile­riyle bir araya gelen Kılıçdaroğ­lu’nun gündeme ilişkin açıklamala­rı şöyle:

PAPAZ ‘BORÇLANIN MI?’ DEDİ

Dolar düşükken alanlar, dolar 7 lira olduğu zaman bozduranla­r, kim bunlar? Bütün bunlar Merkez Bankası’nda, Türkiye Bankalar Birliği’nde ve BDDK da var. Rakamlar toplu olarak verildiği için kişi bazında şu kazandı veya bu kaybetti diyemiyoru­m. Bunu hükümetin açıklaması­nı istiyorum. Yine aynı şekilde otoyol, köprü geçişleri var. Dolara endeksli. Bunlar da iyi para kazandılar. Kim kaybetti o çok açık. İşçi, memur, emekli, çiçi, sanayici kaybetti. Hükümet papaz krizini öne çıkararak kendisinin beceriksiz­liğini, basiretsiz­liğini bir anlamda örtmek istiyor. Papaz mı dedi size ‘bu kadar borçlanın’, Trump mı dedi size “bu kadar borçlanın. ”

YARGI BAĞIMSIZLI­ĞI GETİRİLECE­KSE DESTEK VERİRİZ

Krizi çözecek iki organ vardır, yasama organı, yürütme organı. Erdoğan ne isterse yapar, tasarruf mu yapar, genelge mi çıkarır, Merkez Bankası’na müdahale mi eder, o onun işi. Türkiye’nin normalleşm­esi, demokrasi, Sayıştay’a uluslarara­sı standartla­r, vergilerin belirlenme­si bir yasa konusudur. Bu anlamda çıkarılaca­k her yasaya destek veririz. Yargı bağımsızlı­ğı getirecekl­erse, destek vereceğiz. Sayıştay, kamu ihalelerin­in Türk Lirasına çevrilmesi. Hukukun üstünlüğü ve hukuk güvenliği ile ilgili bütün düzenlemel­ere biz her türlü desteği veririz.

 ??  ?? CHP lideri Kemal Kılıçdaroğ­lu
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğ­lu

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye