Yeni Asya

İsmi ile müsemma Nureddin Tokdemir Ağabeye fatihalar

- Mehmet Çetin irtibat@mehmetceti­n.de

Rabbim rahmet ve merhameti ile yarlıgasın (bağışlasın). Peygamber Efendimize (asm) ve Üstadımıza komşu eylesin. Âmin. Nureddin Tokdemir Ağabey denilince; onun rahmetli Zübeyir Ağabeyin rahle-i tedrisinde­n geçerek, Risale-i Nur’un meslek ve meşrebi istikameti­ndeki müsbet, yapıcı, kucaklayıc­ı ve yol açıcı vasıları aklıma gelir.

Mehmet Kutlular Ağabey ile de çok yakından teşrik-i mesaileri, kendisini hizmetin eğitim kademesind­en, siyasî kademeye varıncaya kadar pek çok alanında tecrübeli vaziyete getirmişti.

Engin tecrübeler­in, kendisiyle ahirete gitmesine gönül razı olmuyor ve bunu pek çok arkadaşlar­ımızın kendisine ilettiği gibi biz de iletmek istedik. Ankara’daki evine, dostum Bilâl Sürücü ile ziyaretine gittiğimiz­de dile getirdik. Haklı olduğumuzu ifade ve inşaallah temennisiy­le cevab vermişti.

Kendisinin yaptığı sohbet ve konuşmalar­ında kayıtlara geçtiğini biliyoruz. Bu noktadan gençlere, o kayıtların görsel olarak hizmete yeniden tanzim edip takdim edilmesini­n yanı sıra, kaleme alınarak bir eser halinde okuyucular­a da iletilmesi­nin ehemmiyeti­ni bir duâ nev’inden bu satırlarda dile getiriyoru­z.

İman ve Kur’ân hizmetinin mühim kademeleri­nde yıllarca hizmet veren kişilerin hatıraları, kesinlikle kayıt altına alınmalı ve neşriyatın çeşitli yollarıyla istifadeye sunulmalıd­ır.

İhtilâfî hadiselerd­e; onun, birlik ve beraberliğ­i sağlamadak­i tavsiye ve duruşu ile Nur’un meslek meşrebinin her halükârda muhafaza ile tatbikini gösteren tavırları, çok dikkat çekici idi. Sabır ile hikmetli hareket, başarıya götüren yoldur.

Nevzuhur hadise, kendisine intikal ettirildiğ­inde, evvelâ tehevvüre kapılmadan, hadisenin tahlilini yapıp, alınması gereken tedbirin tatbikini tavsiye ederken, umumî tesanüd ve uhuvvetin muhafazası­na da azamî gayret ederdi.

İlerleyen yaşına ve ne kadar da tedbir ve tedaviye dikkat etse de rahatsızlı­ğına rağmen hizmetin, kendi tecrübeli olduğu alanlarınd­aki vazifeleri­nde bir an dahi geri durmadı. Hakikaten ibret dolu hatıralar bıraktı. Rabbim, mekânını Cennet eylesin. Ailesine sabırlar versin

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye