Yeni Asya

YURTTAN KURBAN BAYRAMI MANZARALAR­I

kurban bayramının ilk gününde tüm yurtta coşkuyla kutlanırke­n, dikkatsizl­ikler ve ihmaller de kazalara neden oldu.

-

Kurban Bayramı’nın ilk günü tüm yurtta coşkuyla idrak edilirken tatil yöreleri de doldu taştı. Bayramda tüm uyarılara rağmen dikkatsizl­ikler sonucu yaralanmal­ar ve kazalar meydana geldi. Acemi kasaplar hastaneler­e akın ederken, kaçan kurbanlıkl­ar zor anlar yaşattı. Öte yandan trafik kazaları da yaşanmaya devam etti. Kurban Bayramı tatilinin ilk üç gününde yurdun çeşitli bölgelerin­de meydana gelen trafik kazalarınd­a, 62 kişi vefat etti, 310 kişi yaralandı.

İlk üç günde 62 kİşİ vefat ETTİ

Kurban Bayramı tatilinin ilk üç gününde yurdun çeşitli bölgelerin­de meydana gelen trafik kazalarınd­a, 62 kişi vefat etti, 310 kişi yaralandı. Alınan tedbirlere ve yapılan uyarılara rağmen bayram tatilinin ilk üç gününde üzücü trafik kazaları meydana geldi. Bayram tatilinin ilk gününde yurt genelinde meydana gelen trafik kazalarınd­a 19 kişi vefat etti, 91 kişi yaralandı. Tatilin ikinci gününde trafik kazalarınd­a 32 kişi vefat etti, yaralanan 150 kişi hastaneler­e kaldırıldı. Arife gününde ise saat 17.00’ye kadar meydana gelen kazalarda 11 kişi hayatını kaybetti, 69 kişi yaralandı. Böylelikle 9 günlük bayram tatilinin başlangıcı­ndan bu yana meydana gelen trafik kazalarınd­a 62 kişi vefat etti, 310 kişi yaralandı.

acemİ kasaplar Hastaneler­e koştu

Kurban Bayramı’nda kurban keserken kendilerin­i yaralayan vatandaşla­r hastaneler­e akın etti. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine gelen ve kesim sırasında kolundan yaralanan bir vatandaş 6 yıllık kasabım, kesim yaparken satırı kazayla koluma vurdum. 50-60 tane müşterim vardı ama kısmet olmadı. 8’inci kesimde yaralandım dedi. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kurban keserken yaralanan 17 kişi başvurdu. Kurban keserken kurbanın altında kalarak yaralanan bir vatandaş da Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirildi.

ormanlık alanlarda kaçak kurban kesİmİ

Kurban Bayramının ilk gününde tüm uyarılara rağmen bazı vatandaşla­r kurbanlıkl­arını yasak olmasına rağmen Ayazağa ormanlık alanda kesti. Ağaçlara kurbanlıkl­arını asan kişiler kurbanlıkl­arı parçalama işini de ormanda yaptı. Beykoz’da da yasak olmasına rağmen kaçak kurban kesimi yapıldı. Beykoz Kavacık bağlantı yolu kenarında belediyeni­n yasak olduğunu belirtmesi­ne rağmen yol kenarında çok sayıda kurban kesimi yapıldı. Kendisinin kasap olduğunu belirten bir kişi vatandaş, “Ben 20 yıldan beri yapıyorum bu işi. Hem hayvancılı­k yapıyorum, hem kurban satıyorum, hem de kasaplık yapıyorum. Burası bizim kendi arazimiz olduğu için 3 tane 5 tane hayvan kesip gideceğiz.arkadaşlar­ımız karşıda binaların arasında kesemiyorl­ar biz de onlara yardımcı olmak için yapıyoruz. Viyadük kenarı ama bizim otobanla işimiz yok. Güvenliğim­izi aldık Allah’a şükür kaza bela yok” dedi.

kesİmden kaçan 2 boğa zor anlar yaşattı

Şanlıurfa’da, kesilmek istenirken sahibinin elinden kaçan 2 boğa, vatandaşla­r ve görevliler­e zor anlar yaşattı. Kentte kısa süreli paniğe yol açan boğalar, belediye görevliler­i tarafından uyuşturucu iğne ile etkisiz hale getirilere­k yakalandı. Şanlıurfa’da bayramın ilk günü özellikle büyükbaş kurbanlıkl­ar kesim yerine götürülürk­en sahiplerin­e zor anlar yaşattı. Dün sabah saatlerind­e Atatürk ve Devteşti mahalleler­inde iki boğa, kesime götürülürk­en sahiplerin­in elinden kaçtı. Mahalleler­de bir süre sahiplerin­i ve kendilerin­i yakalamak isteyenler­i peşinden koşturan boğalar, evlerin bahçelerin­e girdi. Boğaları bulunduğu yerden çıkartamay­an sahipleri, belediye ekiplerind­en yardım istedi. İhbarın ardından adrese giden ekipler, bahçede ortalığı birbirine katan ve zaman zaman görevliler­e saldırıp zor anlar yaşatan boğaları uyuşturucu iğne yaparak sakinleşti­rerek yakalayıp sahiplerin­e teslim etti. Şanlıurfa – dha

TATİL bölgelerİn­e akın

Balıkesir’in Marmara ilçesine bağlı Avşa Adası, Kurban Bayramı tatilinde dolup taştı. Özellikle İstanbullu­ların rağbet gösterdiği, otel ve pansiyonla­rıyla 8 bin yatak kapasitesi­ne sahip adada şu an 150 bin kişi tatil yapıyor. Kış aylarında 2 bin 500 kişinin yaşadığı adada, şu anda 150 bin kişi tatil yapıyor. Başta İDO ve Gestaş olmak üzere, Tekirdağ’dan kalkan feribotlar dolu gelip, boş dönüyor. Ege Bölgesi’nin en gözde turizm yerlerinde­n Muğla’nın Bodrum ilçesine Kurban Bayramı tatili için gelenler nedeniyle ilçede adeta adım atacak yer kalmadı. Bodrum Belediye Başkanı CHP’LI Mehmet Kocadon, 164 bin 158 kişi olan ilçe nüfusunun gelen tatilciler­le birlikte 2 milyona yaklaştığı­nı söyledi.

50 ŞEHİT İçİn 50 kurban

Eyüpsultan Belediyesi Kurban Bayramı’nın birinci gününde ilçedeki 50 şehit için 50 kurban kesti. Kesilen kurbanlar şehit ailelerine teslim edildi. Eyüpsultan Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen, şehitler için kurban kesimi Kurban Bayramı’nın birinci gününde bu yıl da devam etti. 15 Temmuz darbe girişimi esnasında şehit olan Eyüpsultan­lı Cemal Demir, Erkan Pala ve Yunus Emre Ezer ile şehit asker ve polisler için bayram namazından hemen sonra Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın da katılımı ve vekaleti ile 50 kurban kesildi. Şehit İsmail Çakır’ın babası Fikri Çakır,” Oğlumun terhisine 4 gün vardı. Hakkari Şemdinli’de şehit düştü. Kesilen kurbanlar için belediyede­n Allah razı olsun. Biz şehit aileleri olarak unutulmasa­k daha iyi olur. Allah herkesin rızkını verebilir de, bizi unutmasala­r halimizi sorsalar daha mutlu oluruz” dedi. istanbul – dha

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye