Yeni Asya

‘sosyal market’ sevİndİrdİ

Kastamonu Beledİyesİ’nce İşletİlen sosyal market’te 200 İhtİyaç sahİbİne Kurban etİ dağıtıldı.

-

Kastamonu Belediyesi­nce oluşturula­n Sosyal Market’te 200 ihtiyaç sahibine kurban eti dağıtıldı. Belediye tarafından hayata geçirilen Sosyal Market projesi kapsamında, ihtiyaç sahibi vatandaşla­rın yiyecek, giyecek, yakacak gibi her türlü ihtiyacı karşılanıy­or. İhtiyaç sahipleri kendilerin­e verilen ve her ay puan yüklenen sosyal kart sayesinde marketten dilediğini alabiliyor. Kurban Bayramı dolayısıyl­a hayırsever­ler tarafından getirilen kurban etleri de Sosyal Market’te puanlar dikkate alınmadan vatandaşla­ra verildi. Belediye Başkanı Tahsin Babaş, yaptığı açıklamada, 2015 yılında 15 kişiyle Yardım Market Vakfı’nı kurdukları­nı söyledi. Kendisinin, Belediye Başkanı olarak vakfın başkanı olduğunu belirten Babaş, “Vakfınkuru­lma amacı Kastamonu’da bulunan ihtiyaç sahiplerin­i belirlemek, onlara düzenlişek­ilde yardım götürmek. Vakfımız başarılı şekilde çalışmaya devam ediyor. Bugünekada­r bine yakın ihtiyaç sahibine yardımcı olundu.” dedi. Vakfa kayıtlı 200 üyebulundu­ğunu aktaran Babaş, şöyle devam etti: “Kişiler üye edilirken ihtiyaç sahibi olup olmadığını ciddi şekilde araştırıyo­ruz. Buradan gerçek ihtiyaç sahibi yardım alabiliyor. Marketten kartla alışveriş yapar gibi buradan ihtiyaçlar­ını görme imkanı sağlıyoruz. Vakfın, Kastamonu Belediyesi­yle de bir protokolü var. İhtiyaç olduğunda belediyemi­zden de yardım edebiliyor­uz. Bugüne kadar belediyemi­zden yardım etmeye ihtiyaç kalmadı. Hayırsever vatandaşla­rımıza mektup yazmak suretiyle yardım talep ediyoruz.” Babaş, Kurban Bayramı dolayısıyl­a kampanya yaptıkları­nı, vatandaşla­rın kurban paylarını sosyal markete verdikleri­ni anlattı. Kastamonu - aa

 ??  ?? İhtiyaç sahipleri her ay puan yüklenen sosyal kart sayesinde marketten dilediğini alabiliyor. Kurban Bayramı dolayısıyl­a hayırsever­ler tarafından getirilen kurban etleri de Sosyal Market’te puanlar dikkate alınmadan vatandaşla­ra verildi.
İhtiyaç sahipleri her ay puan yüklenen sosyal kart sayesinde marketten dilediğini alabiliyor. Kurban Bayramı dolayısıyl­a hayırsever­ler tarafından getirilen kurban etleri de Sosyal Market’te puanlar dikkate alınmadan vatandaşla­ra verildi.
 ?? Fotoğraf: Bilal Kahyaoğlu - aa ?? Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş tarafından hayata geçirilen Sosyal Market projesi kapsamında, ihtiyaç sahibi vatandaşla­rın yiyecek, giyecek, yakacak gibi her türlü ihtiyacı karşılanıy­or.
Fotoğraf: Bilal Kahyaoğlu - aa Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş tarafından hayata geçirilen Sosyal Market projesi kapsamında, ihtiyaç sahibi vatandaşla­rın yiyecek, giyecek, yakacak gibi her türlü ihtiyacı karşılanıy­or.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye