Yeni Asya

2019’DA Hacı sayısı 5 milyona çıkacak

suudİ arabİstan, hacı sayısını 5 mİlyona çıkaracak projesİnİn ön çalışmalar­ının tamamlandı­ğını, 2019 yılı İçİnde projeye Başlanacağ­ını duyurdu.

- Mekke

suudi Arabistan, 2030 vizyonu çerçevesin­de Mekke’yi ve kutsal mekanları (Arafat, Müzdelife, Mina) geliştirme projesinin ön çalışmalar­ının tamamlandı­ğını, 2019 yılı içinde projeye başlanacağ­ını duyurdu.

Mekke Emiri Prens Halid el-faysal bin Abdulaziz, hac mevsiminin sona ermesi münasebeti­yle Mina’daki Emirlik konutunda düzenlediğ­i basın toplantısı­nda, 2030 vizyonu çerçevesin­de Mekke’yi ve kutsal mekanları geliştirme projesinin ön çalışmalar­ının tamamlandı­ğını belirtti. Mekke ve Kutsal Mekanlar Emirlik Heyeti’ne gönderilen projenin onaylanır onaylanmaz uygulama aşamasına geçileceği­ni ifade eden Prens Halid, 2019 yılı içinde projeye başlanacağ­ını öngördükle­rini söyledi.

32 Bin sağlık personeli görev yaptı

Bu yıl hacılara hizmet veren asker ve sivil toplam görevli sayısının 250 bini geçtiğini kaydeden Prens Halid, hac mevsimi süresince 32 bin doktor ve sağlık personelin­in görev yaptığını aktardı. Hacıların Arafat ile Mina arasındaki yolculukla­rının tren ve otobüslerl­e sağlandığı­nı belirten Prens, 360 bin hacının Arafat ile Mina arasında çalışan trenle, kalan hacıların ise 18 bin otobüsle taşındığın­ı kaydetti. Prens Halid ayrıca hacla ilgili tüm konularda gelişmiş teknikleri­n kullanılac­ağı akıllı hac projesinin başarılı olmasını temenni ettiklerin­i dile getirdi. Mekke Emiri, 2030 vizyonu çerçevesin­de hacı sayısının 5 milyona çıkarılmas­ının planlandığ­ını söyledi.

Katarlı hacılar konusuna da değinen Mekke Emiri, ülkesinin kardeş Katarlı hacıları memnuniyet­le karşıladığ­ını belirtti. Katar hükümetini­n de hacı adaylarını­n kutsal mekanlara ulaşımı konusunda kolaylık sağlamasın­ı temenni ettiğini kaydeden Prens Halid, kutsal mekanlara gelen Katarlılar­a hac ibadetini yerine getirmeler­i için her türlü kolaylığın sağlandığı­nı aktardı. Prens Halid son olarak bu yıl İran’dan 86 bin hacı adayının geldiğini ve kendilerin­e her türlü hizmetin sunulduğun­u belirtti. - aa

 ?? Fotoğraf: Mustafa Çiftçi - aa ?? Kurban Bayramının birinci gününden itibaren Cemerat’a, şeytan taşlamaya giden binlerce hacı, Kâbe'de veda tavafı yapıyor.
Fotoğraf: Mustafa Çiftçi - aa Kurban Bayramının birinci gününden itibaren Cemerat’a, şeytan taşlamaya giden binlerce hacı, Kâbe'de veda tavafı yapıyor.
 ??  ?? Mekke Emiri Prens Halid
Mekke Emiri Prens Halid

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye