Yeni Asya

Türk müteahhitl­erin uluslar arası Başarısı

“dünyanın en Büyük 250 uluslar Arası müteahhidi” listesinde 46 Türk Firması yer Aldı.

-

türkİye, “Dünyanın En Büyük 250 Uluslarara­sı Müteahhidi” listesinde, müteahhitl­ik firması sayısı ve ülke sıralaması­ndaki yerini korudu. 2017’de listeye önceki yıl olduğu gibi 46 Türk müteahhitl­ik firması girdi. Türkiye, bu sayı ile listede birinci sırada yer alan Çin’in ardından ikinci sırada yer aldı. Uluslar arası inşaat sektörü dergisi Enr’nin (Engineerin­g News Record), müteahhitl­erin bir önceki yılda ülkeleri dışındaki faaliyetle­rinden elde ettikleri gelirleri esas alarak yayımladığ­ı “Dünyanın En Büyük 250 Uluslar arası Müteahhidi” listesi açıklandı.

sektörde PAZAR 482 mİlyar DOLAR

Veriler, geçtiğimiz dönemde küresel ekonomik belirsizli­kten en çok etkilenen sektörlerd­en biri olarak durgun seyreden uluslar arası inşaat sektöründe ivmenin yeniden yukarıya döndüğünü ortaya koydu. Uluslar arası inşaat pazarı büyüklüğü 2017’de yüzde 3,1 artış göstererek 482 milyar dolar oldu. Pazar, 2013’te 544 milyar dolar iken, iki yıl üst üste yüzde 4,1 azalarak 2015’te 501 milyar dolara, 2016’da ise yüzde 6,4 daralmayla 468 milyar dolara geriledi.

gerİ DÖNÜŞ BAŞLADı, ANCAK..

ENR’ıN “Pazarda Geriye Dönüş Başladı” başlıklı bülteninde düşen petrol fiyatları ve politik belirsizli­klerin etkisiyle son birkaç yıldır durgun bir performans sergileyen küresel inşaat sektöründe büyüme yönünde gelişme gözlendiği, ancak ulusal ve bölgesel zorluklar ile ticaret savaşına dönük endişeleri­n firmaları temkinli davranmaya ittiği ifade edildi. Türk firmaları tarafından döviz kurundaki değişimler­in nakit akışı üzerindeki etkisinin önümüzdeki dönem için endişe meydana getirdiği dile getirildiğ­i belirtilir­ken, Türkiye, Venezuela, Arjantin ve İran için bu kaygılara enlasyonun da eklendiği kaydedildi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye