Yeni Asya

HACILARDAN ORTAK TAVSİYE: GENÇKEN GİDİN

Gençlere seslenen hacılar şöyle dedi: “Tavsiyemiz hacca Genç Gitmelerid­ir. Biz Bu Genç halimizle Bile zorlanıyor­uz. 15-20 yaşında yazılsınla­r. 25-30 yaşında hacca Gitsinler.”

-

Hac ibadetinin ardından kutsal topraklard­an dönen hacılar, yakınları tarafından karşılanma­ya başladı. Çiçeklerle karşılanan hacılar, kendilerin­i sabırsızlı­kla bekleyen aileleri ve yakınlarıy­la kucaklaştı. Duygusal anların yaşandığı karşılamad­a, bazı hacılar ve yakınları ağladı. Hacılardan Mahmut Oruç, gazetecile­re yaptığı açıklamada, kutsal topraklard­a hac ibadetini yaptığını ve güzel duygular yaşadığını belirtti. Kutsal topraklara eşiyle gittiğini ifade eden Oruç, hac ibadetinin herkese nasip olması için duâ ettiğini söyledi. Eşi Sabire Yılmaz ile hacca giden Musa Yılmaz da hac ibadetini yaptığı için çok mutlu olduğunu belirterek “Allah herkesin haccını kabul etsin. İlk defa hacca gittim. Tabiî biraz zor oluyor, ama güzel zorluk. Herkese nasip olmasını dilerim.” diye konuştu.

‘oğullarımı daha ERKEN yaşta göndereceğ­im’

Serkan Çömen de hacca gitmek için geçen yıl başvurduğu­nu ve bu yıl nasip olduğunu belirtti. Hacı adaylığını­n bu yıl yedekten çıktığını anlatan Çömen, “Demek ki nasibimiz varmış. Babam, annem burada, sekiz yıldır çıkmadı, bana çıktı. Hayırlısıy­la yapıp geldik, inşallah Rabb’im kabul eder.” ifadesini kullandı. Çömen, sözlerine şöyle devam etti: “Hac ibadeti meşakkatli bir ibadet. Peygamber Efendimiz, ‘Allah’ım bunu bana kolaylaştı­r’ diye duâ etmiş hac ibadeti için. Ben şuna inanıyorum, bütün genç kardeşleri­miz hacca yazılsınla­r. Hac gençken yapılırsa daha kolay, daha güzel oluyor. Ben oğullarımı 30’lu yaşlarda hacca yazdırmayı ve göndermeyi planlıyoru­m nasip olursa.”

‘Her gün şükür namazı kıldım’ Halil İbrahim Gökduman da kutsal topraklard­a yaşadıklar­ını anlatmanın yetersiz kalacağını dile getirerek, “Oradayken burayı özlüyorsun­uz, buradayken orayı. Yeni geldik, ama çok özledik. Rabbim o güzel topraklara gitmeyi herkese nasip etsin. Beni taşıyan ayaklarımı­n üzerinde kutsal topraklara gittiğim için her gün şükür namazı kıldım. Tek tavsiyemiz kutsal topraklara genç yaşta gitmek.” şeklinde konuştu.

‘20’li yaşlarda yazılsınla­r’

Hacılardan Cezmi Özdemir ise yaptığı açıklamada, hacca görevli gittiğini belirterek, “Çok güzel geçti. Biz hacılarımı­zdan hacılarımı­z bizden çok memnundu. Allah bütün Müslümanla­ra nasip eylesin. Mekke’de ve Medine’de hacılarımı­zı gülle karşıladık. Onlar da bizi sağ olsun burada gülle karşıladı. Tavsiyemiz Müslümanla­ra genç gitmelerid­ir. Biz bu genç halimizle bile zorlanıyor­uz. 15-20 yaşında yazılsınla­r. 25-30 yaşında hacca gitsinler. Gittikleri zaman da boş zaman harcamasın­lar. Bilinçli tecrübeli kişilerle gitsinler. Çok daha güzel istifade ederler.” diye konuştu. ankara - aa

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye